(VIDEO) A fost găsită soluția pentru grădinile din cartierul Kuncz: buldozerul

273

Cartierul timișorean Kuncz este o veșnică problemă pentru primăria orașului. Condițiile de viață sunt destul de grele. Sunt multe străzi cu canalizare deficitară și pavate cu piatră ce demult nu mai este la locul ei. Casele au fost construite de-a lungul timpului fără a se respecta planuri aprobate sau un aliniament stradal bine definit.

Din timp în timp, politicienii trec pe acolo (în anii electorali) și mai promit câte ceva. Iar apoi, trece timpul, și spre marea lor mirare, după câțiva ani constată că nu s-au îndreptat lucrurile așa de la sine.

Actualul primar, Nicolae Robu, promite că se vor rezolva necazurile cetățenilor de acolo. Unul din neacazurile depistate de edil este că lumea se gospodărește cum poate și fiecare cum a reușit și-a amenajat câte un mic loc de grădină. Dar acestea strică aspectul cartierului. De parcă altfel acest aspect ar fi fost impecabil.

Una din primele măsuri luate va fi tocmai desființarea acestor grădini ale locuitorilor. Motivul? Simplu. Sunt pe terenul public și acolo ar fi locul unor viitoare alei și terenuri de sport.

…de săptămâna viitoare, Poliția Locală va merge în zonă și va cere celor care și-au împrejmuit terenul, oameni care și-au făcut grădini pe domeniul public, să desființeze gardurile… vor primi un termen de câteva zile, după care se va intra cu buldozerele și va fi ras tot. Vreau să facem amenajări frumoase, un spațiu de recreere cu terenuri de sport, alei și bănci”, a detaliat planul avut în vedere primarul Robu.

Banii necesare vor veni din fonduri europene, locale dar se pun mari speranțe și pe contribuția GAL-urilor.

Primarul Timișoarei arată că deși nu a trecut des prin cartierul sărăcăcios cunoaște bine problemele de acolo.

„…am fost acolo în toamna lui 2008, când eram în campanie electorală pentru Parlamentul României. E același lucru ca și atunci. Eu nu sunt un tip ipocrit, nu mă duc toată ziua acolo… Am mai fost de două ori de atunci, dar în 2008, am explorat tot cartierul. Oamenii mi-au relatat că nu s-a schimbat nimic acolo. Nici noi nu am avut intervenții majore. Acolo sunt o mulțime de probleme…”, a declarat Nicolae Robu hotărât să facă ordine chiar și în cartierul Kuncz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ