A fost anunțată prima formație care vine la Festivalul de Jazz din iulie

78

Cea de-a patra ediție a festivalului de jazz de la Timișoara se transformă într-un eveniment cu scene multiple, pe care vor urca atât artiști internaționali, cât și artiști români apreciați și cunoscuți de public. Astfel, pe lângă scena din Piața Victoriei, vor fi adăugate scene în Parcul Justiției și Parcul Civic, pentru o sărbătoare muzicală de trei zile care va întregi oferta unuia dintre cele mai apreciate festivaluri din România.

BadBadNotGood, una dintre cele mai valoroase trupe de jazz din Toronto, aduce la Timișoara muzică de avangardă cu influențe hip-hop. Tinerii îndrăzneți, inspirați de clasici ai genului, fragmentează melodiile până la elementele de bază și apoi le reconstruiesc în stilul propriu, proaspăt și original.

Matthew Tavares (clape), Chester Hansen (bass) și Alexander Sowinski (tobe) s-au împrietenit prin intermediul muzicii încă din 2010, în timpul facultății, iar de atunci au urcat împreună pe scena unor festivaluri precum Coachella, Sing Jazz și Nujazz Festival. Începând din 2016, trupa are un nou membru, Leland Whitty (saxophone).

Una dintre primele lor colaborări a fost pentru cover-ul piesei ”Lemonade”, a lui Gucci Mane. Aceasta a atras atenția rapper-ului Tyler, The Creator, care a ajutat ca videoclipul să devină viral. Au cântat împreună cu Tyler și au reinterpretat piese ale unor alți artiști precum: Earl Sweatshirt, Danny Brown, Frank Ocean, Ghostface Killah, Kanye West, My Bloody Valentine, James Blake și Feist.

BadBadNotGood vor urca pe scena festivalului JazzTM duminică, 3 iulie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ