Un nou curs gratuit de formare a asistenților maternali profesioniști care să aibă grijă de micuți abandonați din Timiș

160

Locuitorii din județul Timiș care doresc să facă o faptă bună pentru un copil abandonat de părinți sunt încurajați să se înscrie la un nou curs gratuit de formare a asistenților maternali profesioniști. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș anunță că un astfel de curs va fi organizat chiar în această primăvară.

Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la sediul DGASPC Timiș din Timișoara sau din Lugoj, până în data de 29 aprilie. Cererea trebuie să cuprindă și motivația pentru care persoana respectivă dorește să devină asistent maternal profesionist.

Potrivit legislației, asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

În urma depunerii cererii, reprezentanți ai DGASPC Timiș vor face vizite la domiciliul candidaților și vor realiza o evaluare psihologică. Apoi, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională pentru a obține atestatul de asistent maternal profesionist, fără de care nu se pot angaja.

Persoanele care doresc să urmeze cursurile de formare a asistenților maternali profesioniști trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: să aibă în folosință o locuință care să acopere necesitățile de locuit, să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 55 ani sau să aibă studii medii absolvite. Nu pot deeveni asistenți maternali persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească definitivă, au fost decăzute din drepturile părintești sau suferă de boli cronice transmisibile și boli psihice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.