Cornel Patrichi a murit, după o lungă suferinţă

332

Fostul coregraf Cornel Patrichi a murit marţi după amiază în locuinţa lui din Bucureşti, în urma unei boli grave care l-a măcinat în ultimele luni.

„Îmi pare rău că nu am putut fi alături de el atunci când a avut nevoie mai mare. Ştiti cum e, în unele momente parcă îţi este ruşine să suni pentru a întreba”, a spus Emilia Popescu.

Cornel Patrichi a fost diagnosticat in urma cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se lupta cu boala. Sâmbătă coregraful ar fi trebuit să-şi sărbătorească ziua, însă nu a putut face asta din cauza bolii.

Cornel Patrichi s-a nascut la Bucuresti pe data de 1 aprilie 1944, în zodia berbecului. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelasi an, ca balerin la Teatrul „Constantin Tănase”, unde a aparut in revista “Carabus”. Primul sau salariu a fost de 660 de lei. In anul 1970 s-a angajat la Teatrul „Fantasio”. La varsta de 26 de ani a primit derogare ca sa fie maistru, devenind astfel si coreograf. A dansat 8 ani pe scena acelui teatru, dar în paralel, si pentru televiziune si în filme.

S-a spus despre el că este creatorul variete-ului de televiziune din România. Presa l-a numit ”regele dansului în comunism”, dar l-a apreciat și ca fiind cel care a dus coregrafia de televiziune la rang de artă. Cornel Patrichi, actor și coregraf, a cunoscut succesul pe scenele teatrelor din țară și străinătate, în televiziune, dar și în film.

LĂSAȚI UN MESAJ