24.1 C
Timișoara
luni 29 aprilie 2024

Marea Britanie, „statut special” în cadrul UE. Ce a „smuls” premierul David Cameron pentru a nu se ajunge la Brexit

Am negociat un acord prin care Marii Britanii să i se confere un statut special în cadrul Uniunii Europene! Este anunţul făcut de premierul David Cameron, după un adevărat război al nervilor cu liderii europeni. Concensiile ar urma să mai taie din elanul britanicilor de „evadare” din Uniune.

„Am negociat un acord prin care Marii Britanii să i se confere un statut special în cadrul Uniunii Europene. Voi recomanda acordul sâmbătă membrilor Guvernului britanic”, a anunţat David Cameron.

– Britanicii vor fi exceptaţi de la procesul de aprofundare a integrării europene;
– Marea Britanie nu va participa niciodată la planuri pentru acordarea de asistenţă financiară unor state din zona euro;
– Insularii vor putea limita timp de şapte ani indemnizaţiile sociale pentru angajaţii veniţi din alte ţări europene.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker au prezentat celor 28 lideri europeni proiectul de acord, la un dineu comun.

Liderii europeni au confirmat obţinerea unui acord care ar lăsa deschisă speranţa menţinerii britanicilor în UE, căci un Brexit ar avea efecte dramatice.

„Acord. Sprijin unanim pentru un nou pact pentru Regatul Unit în UE”, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk. „David Cameron s-a bătut pentru Marea Britanie. Un acord bun pentru Regatul Unit și UE. Felicitări!”, a anunţat prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen. „Avem un acord, un compromis bun, care sper că va permite menținerea Marii Britanii în UE”, transmitea Bohuslav Sobotka.

Foto: https://www.facebook.com/DavidCameronOfficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Pe urmele germanilor în Banat”, la Universitatea Politehnica Timișoara, cu profesorul Anton Sterbling

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der Deutschen im Banat...

Peste 200 de lideri de afaceri europeni așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara, premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final. Din cele 7 țări...

Citește și :