Lider liberal din vestul țării șochează cu o inițiativă ,,socialistă!” Despre ce este vorba

731

Partidul Național Liberal propune introducerea celui de-al 13-lea și celui de-al 14-lea salariu pentru angajații din mediul privat. Inițiativa este una benefică atât pentru angajați cât și pentru angajatori, a explicat în cadrul unei conferințe de presă susținută sâmbătă, 9 septembrie, senatorul cărășean Marcel Vela, reprezentând în același timp o încurajare a mediului privat, pus la grea încercare de taxele și măsurile anunțate de actuala guvernare.

Soluția propusă de liberali pleacă de la un articol de lege deja existent, conform căruia societățile comerciale cu capital privat pot acorda diverse sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat statului. Deși cheltuiala este una deductibilă, în prezent marea majoritate a societăților nu se folosește de această prevedere legală și impozitul de 20% ajunge în bugetul Ministerului de Finanțe, susține Vela. Propunea PNL-ului este ca acești 20% să fie folosiți pentru acordarea celui de-al 13-lea și celui de-al 14-lea salariu.

Inițiativa PNL-ului vine în a susține mediul privat, în primul rând, în al doilea rând de a încuraja forța de muncă să fie stabilă în România sau de a atrage forța de muncă plecată în străinătate prin acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu, cum am propune noi, înainte de vacanțele de vară ale angajaților și înainte de sărbătorile de iarnă.

În ipoteza în care se aprobă de către Parlament o asemenea inițiativă legislativă, PNL-ul ajută mediul privat să nu intre în colaps, pentru că dacă intră în colaps inclusiv cei care beneficiază de redistribuirea sumelor pe care statul le adună din mediul privat, vor avea de suferit. Asta însemnă o Românie dezechilibrată și foarte multe probleme, chiar o criză economică financiară mare.

Impozitul pe cifra de afaceri, impunerea contribuțiilor de 100% pentru contractele de jumătate de normă, contul separat de TVA, reducerea contribuțiilor la pilonul 2 de pensie și chiar desființarea lui, mutarea contribuțiilor la angajat, introducerea supra-accizei, sunt dovezi evidente că mediul privat este sufocat de măsurile pe care în prezent le anunță actualul guvern”, a explicat Marcel Vela.

Conform senatorului liberal, de această propunere ar beneficia aproape 4 milioane de angajați din mediul privat care vor fi astfel încurajați să își păstreze locul de muncă în țară și să devină mai productivi. Instrumente similare celui propus de PNL sunt folosite în Germania, Franța, Spania, Austria și Italia.

Conferința de presă a fost susținută alături de viceprimarii municipiilor Reșița și Caransebeș, Adrian Dacica și Marius Isac.

sursă: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.