Cea mai frumoasă Bălțată românească va fi aleasă astăzi, la Agroalim

209
Aflat la cea de-a XXVIII ediţie, Agroalim, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, de la Expo Arad, este considerat cel mai mare târg de acest gen din vestul României. Se întinde, în interior, pe o suprafaţă de 4.500 mp, iar în exterior pe alți 30.000 mp.
La târg au venit peste 270 de participanţi din România, Ungaria, Germania, Austria și Italia care își prezintă oferta de produse și servicii pentru publicul vizitator: mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate. De asemenea Asociația Crescătorilor de Ovine ,,Păstorul Crișana” Arad și cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine ,,MIORIȚA” Chișineu Criș au venit cu 200 de animale , ovine și caprine din diverse rase și varietăți.

Astăzi, ca ultima zi, va avea loc un eveniment deosebit: decernarea titlului de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălțata românească. În parteneriat cu USAMVB Timișoara și cu sprijinul Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad, la Agromalim 2017 vizitatorii au putut asista în cele trei zile, la lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenționale, minim de lucrări și semănat direct.

 

LĂSAȚI UN MESAJ