20.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Fostul lider al PNL Timiș, Buşoi, înfrângere rușinoasă în alegerile pentru şefia PNL!

 

Favoritul liderului PNL Timiș, Nicolae Robu, a pierdut fără drept de apel bătălia pentru șefia partidului. Astfel, Ludovic Orban a câştigat sâmbătă funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, aşa cum era de aşteptat, în faţa lui Cristian Buşoi. El a primit 3518 voturi din partea delegaţilor liberali prezenţi la Romexpo – Pavilionul central, în timp ce contracandidatul sau a primit doar 952 voturi. Duminică, circa 2000 de delegaţi îşi vor alege, în cadrul Consiliului Naţional, cei 36 de membri ai Biroului politic, dintre care patru prim-vicepreşedinţi, scrie hotnews.ro.

Orban, favorit clar înainte de acest Congres – avea susţinerea a 40 de filiale din 47 -, a ridicat sala în picioare la discursul său, beneficiind şi de câteva scandări cu numele său. Noul preşedinte al PNL a vorbit despre faptul că trebuie susţinute alegerile anticipate şi s-a declarat împotriva blatului cu PSD.

El s-a referit şi la Dacian Cioloş, despre care a spus că a întors spatele partidului. În PNL sunt mulţi „Daciani Cioloși” a spus Orban, care însă, în opinia lui, nu au beneficiat de susţinerea în funcţii importante aşa cum este cazul fostului premier.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu, care şi-a declarat în mod ferm susţinerea pentru Cristian Buşoi, nu a participat.

Rezultat final: Ludovic Orban 3518 voturi / Cristian Buşoi 952/ 34 voturi nule . Orban primeşte astfel circa 78% din voturile delegaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Ora de Autoîngrijire” – întâlnirile în care timișorenii pot învăța cum să se descurce cu o boală cronică

„Ora de Autoîngrijire”, este un eveniment dedicat persoanelor diagnosticate cu boli cronice, cu afecțiuni oncologice sau non-oncologice. Cei care doresc au ocazia să participe...

Cutremur în vestul țării, în această dimineață

În dimineața zilei de 30 aprilie la ora 08:42:05 (după ora locală a României) s-a produs în Serbia, la graniță cu România un cutremur...

Citește și :