23.1 C
Timișoara
sâmbătă 4 mai 2024

Trafic management, la final. A început recepţia, urmează unda verde

Întrebările şoferilor legate de sutele de semafoare din oraş îşi vor găsi răspuns în curând. Comisia de recepţie a Primăriei Timişoara a început verificarea sistemului inteligent de trafic management. Asta înseamnă că, în curând, poate chiar în această săptămână, ar putea începe sincronizarea semafoarelor, atât de aşteptată de şoferi.

„De ieri (n.r. luni) a început procedura de recepţie la proiectul Trafic management. Lucrurile sunt în derulare. Comisia verifică în această etapă îndeplinirea obligaţiilor executantului vis a vis de prezenţa echipamentelor prevăzute în intersecţii, executarea tuturor lucrărilor conexe”, a declarat primarul Timişoarei.

Sistemul a presupus şi instalarea unor senzori în asfalt care să „numere” maşinile, amplasarea a  230 de camere video, radare, şi, bineînţeles, semafoarele.

„Comisia verifică toate dotările din Centrul de monitorizare a traficului. În perioada următoare vom putea vedea şi beneficiile acestui sistem. Pas cu pas se va face sincronizarea semafoarelor. În unele zone se va asigura undă verde. Sper că în această săptămână să putem merge pe teren şi să vedem un grup important de străzi cu număr mare de semafoare funcţionând cu undă verde”, a mai spus edilul șef.

Primarul promite decongestionarea traficului în orice moment, direct din centrul de comandă.

„Fluidizarea traficului se va face şi în afara conceptului de undă verde prin descărcarea traficului de pe arterele care se aglomerează. Sistemul este unul adaptiv. Dacă, de pe teren, sensorii transmit că într-o anumită zonă s-au acumulat multe maşini, atunci sistemul măreşte timpii la semafoarele care asigură descărcarea acelor maşini”, a mai precizat primarul Timișoarei.

Proiectul sistemului de management al traficului prevede montarea de semafoare în 44 de intersecții, modernizarea a 90 de intersecții, montarea de 230 de camere de supraveghere în 134 de locaţii, dar şi amplasarea a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu. Obiectivul este realizat prin fonduri europene, iar valoarea proiectului este de 25,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ce trebuie să știe credincioșii pentru a preveni incendiile în noaptea de Înviere? Atenționările ISU Banat

În noaptea de Înviere, lumânările și candele aprinse în timpul slujbei pot cauza incendii, dacă nu sunt mânuite cu atenție. Pompierii ISU le recomandă credincioșilor...

,,Fără salarii de 1500-1800 de euro pentru profesori, educația românească se va prăbuși în continuare”

Mircea Miclea, profesor universitar de psihologie la Cluj, antreprenor și psiholog. El a fost, în perioada 2004-2005, Ministru al Educației, iar din 2006, președinte...

Citește și :