11.2 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Ravagiile produse în Timișoara de furtuna urmată de o ploaie torențială rar întâlnită!

Furtunile puternice au făcut prăpăd, vineri după-amiaza, la Timișoara. O ploaie de câteva zeci de minute a inundat străzile din oraș și a blocat în apă mai multe mașini.

Ploile abundente și furtunile abătute în ultimele ore în vestul țării au făcut prăpăd la Timișoara. Mai multe străzi din orașul de pe Bega au fost inundate, iar șoferii aflați în trafic au întâmpinat mari probleme.

Rupere de nori la Timișoara. Furtuna a inundat străzile orașului, ANM a emis cod roșu.

Timișoara, la fel ca multe alte județe din centrul, vestul și nordul țării, au intrat vineri sub alerte de furtuni puternice. Avertizările ANM s-au adeverit rapid în aceste regiuni.

În urma ploii torențiale de vineri după-masa, mai multe case, curți și străzi au fost inundate în Timiș. Pompierii au fost chemați pentru evacuarea apei. Mai multe mașini care se aflau în trafic au întâmpinat probleme.

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din 4 case, două demisoluri, din subsolurile Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” și a Policlinicii de Pediatrie de pe strada Iosif Nemoianu și din curți și case în comuna Dumbrăvița (străzile Fervenția, Conac, Varșovia și Zacopane).

Pe site-urile de socializare au apărut imagini care arată amploarea furtunii care a lovit Timișoara. Se pot vedea străzi inundate și apa foarte mare care trece în anumite locuri de nivelul roților mașinilor.

Probleme au fost și în alte localități din județul Timiș. Și în localitatea Dumbrăvița, au fost inundate mai multe case și curți. De asemenea, grindina a produs pagube semnificative în grădinile oamenilor.

Timișoara și mai multe zone din județ, sub alerte cod roșu de la ANM

Municipiul Timişoara şi localităţi din judeţul Timiş au fost vizate, vineri, de mai multe avertizări nowcasting cod roşu de furtună. Meteorologii an anunțat în aceste zone ”averse torenţiale care vor acumula peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. În zonă s-au acumulat 30 l/mp în ultima oră”.

Veștile pentru locuitorii din acest județ nu sunt printre cele mai bune. Vineri dimineața, meteorologii ANM au emis cod portocaliu de averse torențiale în județele din vest și nord-vest, în intervalul orar 14 – 23.

De asemenea, în centrul țării este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Aici vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Sursa: https://www.fanatik.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :