Cosmin Tabără nu vrea să fie primar. Deocamdată!

171


Deși mai este o perioadă lungă de timp până la viitoarele alegeri locale, unele personalități politice au dat deja de înțeles că ar dori să ocupe funcția de primar al municipiului.
În ciuda numelor vehiculate, cel care ocupă acum o funcție de viceprimar al Timișoarei, Cosmin Tabără, nu se gândește deloc la această posibilitate, considerând că este prematură idea.

În PNL Timiș nu au fost astfel de discuții și nimeni nu este încă nominalizat. Toți cei ce au intenția să conducă orașul s-au autopropus doar pe rețelele sociale.

Când va fi momentul, nominalizarea la candidatură va fi făcută în urma unor sondaje și analize temeinice și evident că voința partidului va prima.
„Am văzut și eu în presă. Sunt propuneri pe „persoană fizică” nu în partid. Vom parcurge pașii statutari, nimeni nu și-a exprimat oficial decizia de a candida. E prea devreme pentru un candidat la primărie, cel care va fi candida va trebui să și câștige, nu va fi desemnat doar că vrea el personal, se va impune prin ceea ce e ca persoană. E timpul să muncim mai mult, să facem mai puțină politică. Cine va candida, urmează să se discute în cadrul partidului, se va face o analiză, vor fi sondaje de opinie prin care vom desemna persoana care poate să câștige”, explică mecanismul nominalizării Cosmin Tabără.

Cosmin Tabăra crede că prin postările ce apar în mediul virtual cei ce se află într-un alt partid partener de conjunctură dar și posibil dușman, sunt cam duplicitari și joacă incorect. De fapt, ei se află deja în plină campanie electorală prin gesturile lor.
„În momentul de de față lucrurile nu s-au schimbat. Se duce o campanie electorală, postările zilnice încearcă să acopere ce se întâmplă în administrație, colegii nu au venit cu niciun proiect nou. Nu contează cine a făcut un proiect, trebuie dus la capăt. Ce se întâmplă când se vor încheia aceste proiecte existente deja? Ce va fi în anii următori, trebuiau demarate acum, un proiect major nu se face peste noapte. E nevoie de trei-patru ani minim”, mai subliniază viceprimarul.
Cu acest prilej nu a scăpat prilejul de a arunca săgeți împotriva fostului primar Nicolae Robu care face cam ce vrea, fără a ține cont de colegii de partid. Consideră că un pensionar are mult timp liber la dispoziție și poate astfel să „semene scandal”.
„Ne interesează să câștigăm pentru Timișoara. Să asigure (candidatul…nr) echilibru, să fie o persoană cu moralitate, un bun administrator, nu un om care în permanență seamănă scandal. Inclusiv fostul primar a fost sancționat pentru modul în care comunica, cum reacționa”, a mai spus viceprimarul liberal.

„… E prematur să discutăm de depunerea unei candidaturi, eu vreau să îmi fac treaba. Vreau ca, în calitate de administratori, să lăsăm ceva în urmă. La rezultate te impui. E prea devreme să ducem o asemenea luptă în partid, de tipul s-au pronunțat patru nume, vedem care rămâne. Nu își au sensul acum aceste chestiuni. Sunt concentrat pe „stadionul Lego” să fie atribuit unui constructor, vreau să văd proiectanți la complexul Bega, la „Complexul de Rugby”, să văd adăposturile antiaeriene ale orașului intabulate de primărie”, a completat mesajul său Cosmin Tabără.