Ruben Lațcău șterge pe jos cu viceprimarul liberal Cosmin Tabără!  Replica colegului de alianță locală nu s-a lăsat așteptată 

159

Starea cimitirelor din oraș este departe să se schimbe în bine, acesta fiind motivul unui scandal în toată regula, cu discuții pe Facebook între viceprimarii Timișoarei.

Ruben Lațcău a pus tunurile pe Cosmin Tabără pe care îl acuză de „iresponsabilitate” și despre care mai spune că a „stat degeaba” în loc să rezolve situația.

„Un an și jumătate a stat degeaba și apoi a început să se plângă de propriile rezultate. Viceprimarul Tabără dă dovadă de iresponsabilitate și atacă public administrația din care face parte pentru propriile eșecuri.

După aproape 10 ani în care importanți membri PNL, printre care se numără și dânsul, au gestionat patrimoniul din oraș, inclusiv cimitirele municipiului, viceprimarul PNL își dă seama că cimitirele sunt murdare. Luna trecută, Florin Răvășilă, fost director liberal responsabil de cimitire, a dat declarații pentru primirea unei mite de 40.000 de euro. De ce? Pentru concesionarea cimitirelor cu dedicație”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău pe Facebook.

Viceprimarul USR mai adaugă că, în ianuarie 2021, când Cosmin Tabără și-a început mandatul de viceprimar responsabil pe patrimoniu, știa de aceste probleme și a avut un an întreg la dispoziție pentru a lansa o licitație astfel încât problemele privind curățenia și întreținerea cimitirelor să aparțină domeniului trecutului.

„Din cauza incompetenței lui, pe 31 decembrie 2021 a fost nevoie să luăm o măsură de avarie, respectiv să încheiem un contract temporar, pe jumătate de an pentru întreținerea cimitirelor, pentru că urma să expire contractul curent.

În februarie anul acesta ar fi trebuit să vină cu documentația pregătită […]. Nu a făcut nimic. «Este în lucru» a fost ce au auzit constant consilierii locali. Abia în iunie […] a venit cu documentele pentru licitație și cu o propunere de caiet de sarcini, proaste, greșite și scrise cu dedicație.

Primarul i-a respins propunerea pentru că era un copy-paste a la Florin Răvășilă, care ar fi dat cu dedicație administrarea cimitirelor, exact așa cum s-a făcut înainte”, adaugă Ruben Lațcău.

Ruben Lațcău a amintit că tot ceea ce nu s-a făcut în mandatul lui Cosmin Tabără, s-a rezolvat într-o lună, de când acesta nu mai răspunde de Direcția de Patrimoniu.

„Ce nu s-a făcut în tot mandatul lui, s-a rezolvat într-o lună: documentații corecte, caiet de sarcini fără dedicații pentru firme prietene, proiect de hotărâre publicat, supus la vot și aprobat în unanimitate. Inclusiv dânsul l-a votat, iar acum se preface amnezic. […] Cimitirele sunt într-o stare proastă și suntem profund nemulțumiți de felul în care politicienii peneliști au reușit să le gestioneze, atât în administrație precedentă, cât și acum. Așteptăm să încheiem, odată ce e gata licitația, un contract de administrare a 5 cimitire din Timișoara, unde am inclus în caietul de sarcini foarte clar prevederi pentru gestiunea deșeurilor și realizarea de investiții și reparații”, scrie în încheiere Ruben Lațcău.

În replică, viceprimarul liberal Cosmin Tabără susține că s-a implicat atât în îndepărtarea lui Florin Răvășilă din funcția pe care o deținea, cât și de urmărirea contractului cu firma care gestiona cimitirele din Calea Șagului.

„E greu să mă cobor la nivelul tău (n.r. – la nivelul lui Ruben Lațcău) pentru a-ți răspunde, dar câteva precizări pe tema administrării cimitirelor din oraș sunt obligat să fac.

În ianuarie 2021 am intrat în Primărie ca viceprimar și, la scurt timp, l-am îndepărtat din funcție pe Florin Răvășilă, cel căruia Dominic Fritz și Lațcău i-au redat dreptul de semnătură după ce fostul primar Nicolae Robu i-a luat-o!

Am reziliat contractul cu firma care gestiona cimitirele din Calea Șagului și Rusu Șirianu. După ce am urmărit contractul, am fundamentat și rezilierea, iar firma nici nu ne-a acționat în instanță, fundamentarea fiind făcută profesionist”, spune Cosmin Tabără, tot printr-o postare pe Facebook.

Caietul de sarcini făcut a fost distribuit în primăvară colegilor consilieri locali. […] O lună și jumătate a stat caietul de sarcini pe masa lui Fritz ca să îl semneze și să-l pună pe ordinea de zi. A intrat în plenul CL Timișoara în 26 iulie. Suntem în 18 august și de atunci nu este încă urcat în platforma de licitații SICAP. […] a concluzionat viceprimarul Cosmin Tabără postarea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ