Ghid pentru găsirea unei rochii elegante de seară

45

S-ar putea să ai o idee destul de bună despre stilurile care arată bine pe tine la serviciu și la distracție casual. Dar odată ce vine seara și încep petrecerile de cocktail, rochiile pe care le poți în mod normal pot părea plictisitoare, iar piesele casual pot părea nepotrivite sau chiar neglijente.

Dacă nu îți petreci toate weekendurile citind despre ce au purtat vedetele pe covorul roșu săptămâna trecută, ideea de a schimba hainele casual pentru rochii elegante de seară sau o altă îmbrăcăminte elegantă te poate face să te hiperventilezi.

Cu câteva excepții importante, îmbrăcămintea de seară seamănă foarte mult cu îmbrăcămintea din timpul zilei. Este în continuare important să alegi piese care să se potrivească corpului și stilului tău de viață. Este, de asemenea, o idee bună să continui să alegi haine în care te simți confortabil. Când faci cumpărături, acest lucru ar putea părea provocator, mai ales dacă te plimbi de la raft la raft căutând rochii de seară cu decupaje largi, mărgele strălucitoare sau inserții de dantelă. Odată ce treci de corsetele cu paiete și țesăturile strălucitoare, există însă întotdeauna opțiuni clasice de rochii elegante de seară care te vor pune la maximum în evidență, fără a crea o siluetă prea revelatoare.

În următoarele câteva rânduri, vom încerca să găsim rochii de seară potrivită pentru corpul tău, stilul tău și ocazia pe care o ai în minte.

Pune-te în evidență

În orice anotimp, există sute de stiluri de rochii elegante de seară pe piață. Este posibil să vezi o tendință spre o anumită culoare, decolteu sau lungime a fustei, dar există încă multe opțiuni din care să alegi. Deși toată această diversitate poate părea copleșitoare, trebuie să știi că și stilurile de rochii de seară se încadrează în categorii specifice, la fel ca îmbrăcămintea de zi. Dacă știi că o rochie de zi cu centură, mai ales dacă este în două tonuri, va avea tendința să te facă să arăți mai scundă, este un pariu sigur că o rochie de seară cu un design similar va face același lucru. În timpul zilei sau al nopții, se aplică aceleași reguli.

Stilurile de îmbrăcăminte de seară pot fi însă mai revelatoare și mai îndrăznețe. Rochiile fără bretele și fără spate pot fi foarte atractive – pe figura potrivită. Același lucru este valabil și pentru alegerea articolelor de îmbrăcăminte strâmte.

Iată o altă regulă destul de fiabilă: accentuează întotdeauna pozitivul, cum ar fi brațele tonifiate sau gâtul lung și subțire. Acest lucru îți prezintă cele mai bune caracteristici și distrage atenția de la zonele care nu îți plac la fel de mult.

Stiluri de rochii elegante de seară

Rochia cu talie imperială – Este posibil să nu vezi acest stil prea mult la îmbrăcămintea de zi, dar nu este atât de neobișnuit pentru seară. Stilurile imperiale sunt strânse sub linia bustului și de acolo curg. Sunt măgulitoare, deoarece arată o anumită structură, dar nu se mulează pe corpul inferior. Dacă ai o talie groasă sau coapse mai grele, acest stil va arăta elegant, dar va ascunde mult mai mult decât dezvăluie.

Rochia wrap – Acest model clasic de rochii este o opțiune foarte măgulitoare pentru femeia voluptoasă care are o definiție frumoasă a taliei. Rochia se leagă de fapt în lateral și se bazează pe o țesătură în cascadă pentru a acoperi și a sculpta corpul. Lucrul frumos al unei rochii wrap este că aceasta înmoaie contururile corpului, dar totuși pare oarecum revelatoare. Este o iluzie optică. Dacă ești mai lată în partea de sus decât în ​​partea de jos (sau invers), o rochie wrap îți va uniformiza silueta.

Rochie teacă – Această rochie strânsă are un contur drept, care îmbrățișează corpul (uneori cu și alteori fără curea). Nu lasă prea mult loc imaginației, dar dacă nu ai nimic de ascuns este un mod elegant de a-ți arăta curbele, păstrând în același timp efectul subtil.

Linia clasică A – Dacă există un stil de rochie de bază, clasic, pe care aproape orice tip de corp îl poate purta, este linia A. Este construit ca o literă majusculă A. Oferă o plinătate plăcută, care reușește să fie subtilă, dar totuși reușește să ascundă defectele corpului.

Rochii cu halter, fără bretele și curele subțiri – Dacă ai brațe frumoase și o parte superioară a corpului tonifiată, arătarea unei mici piele într-unul dintre aceste trei stiluri poate fi alegerea potrivită pentru tine. Dacă ai o linie mare de bust, alege o rochie halte.

Volane, flori, pene – Detaliile de pe îmbrăcăminte pot ajuta la crearea echilibrului și funcționează ca un camuflaj eficient. Dacă ai un piept plat sau un fund plat, volanele pot adăuga plinătate acolo unde ai cu adevărat nevoie. Volanele, penele și florile de pânză nu sunt însă singurele opțiuni.

Decupaje și asimetrie – Decupajele și asimetria surprind ochiul observând o anumită parte (sau părți) a corpului. Ochiul uman caută echilibru și, atunci când vede ceva dezechilibrat, cum ar fi un tiv neuniform sau o zonă în formă de pană a pielii expusă acolo unde ar trebui să existe țesătură, se concentrează pe acel loc. Decupajele și asimetria utilizate în designul de rochii elegante, de seara sunt ambele caracteristici care ajută să atragă atenția unde vrei să meargă. De asemenea, pot crea o complexitate care va elimina necesitatea altor înfrumusețări, cum ar fi o mulțime de bijuterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.