20.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Șeful ANPC în scandalul tramvaielor: „Anumite persoane și lideri locali au foarte multe lucruri și interese de ascuns”

Acuzații grave la adresa liderilor administrației timișorene de la șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Vest, Sorin Sosanu. Acesta susține că neregulile descoperite de el în parcul de tramvaie al STPT puteau fi scoase la iveală de mult, dar că nimeni nu a făcut asta pentru că ar exista „interese”. Într-o postare pe Facebook, Susanu anunță că cine se face vinovat de situația existentă va plăti. Asta după ce chiar și Robu recunoaște că parcul de tramvaie este învechit și nu oferă un transport decent. Totuși, edilul șef susține că ele nu ar fi circulat dacă nu ar fi fost sigure.

„Domnul primar Robu recunoaște ca a greșit! Primul pas către îndreptarea unei probleme este acela de a recunoaște respectiva greșeală. Nu sunt în totalitate convins că domnul primar chiar se „căiește” sau, pus în fața evidențelor nu mai are ce face. Este total anormal, sa încerce de mai bine de 6 luni sa demonstreze ca ANPC-ul nu ar avea competente legale în nici una dintre problemele care îl vizau direct sau indirect pe dânsul, decât să verifice și să îndrepte încălcările grave ale legislației în vigoare existente în societățile subordonate Primăriei Timișoara, nereguli care afectează grav cetățenii orașului pe care-l conduce. Acum când nu mai are ce face (Instanța ne-a dat dreptate în detrimentul domnului Robu), încearcă sa facă pe victima și să-și găsească diferite scuze. Nu cred în naivitatea dansului și dacă se va dovedi ca a avut cunoștința despre neregulile descoperite de noi, va trebui sa răspundă. Pe lângă toate acestea, rămâne totuși o întrebare: cum de nici o alta instituție (aici includ si CJPC-ul Timis “condus” discutabil) nu a descoperit nimic din ceea ce apare acum la iveală și de ce se dorește cu atâta ardoare neimplicarea mea în diferitele probleme din Timișoara??? Încercările numeroase de intimidare a mea (amenințări, plângeri, agresiuni verbale, obstrucționare a activității, etc etc) nu fac decât sa-mi întărească convingerea ca anumite persoane și lideri locali au foarte multe lucruri și interese de ascuns”, a scris șeful ANPC pe Facebook, Sorin Susanu.

Vă amintim că STPT a primit amendă de 15.000 de lei pentru starea proastă a tramvaielor vechi. Mai mult, regia rămăsese fără autorizație pentru repararea și verificarea garniturilor, dar a reușit să o reobțină luni. Totuși, prefectul de Timiș și SNPC cere imperios o soluție prin care timișorenii să nu mai trebuiască să circule cu tramvaiele ruginite construite în anii 60.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Ora de Autoîngrijire” – întâlnirile în care timișorenii pot învăța cum să se descurce cu o boală cronică

„Ora de Autoîngrijire”, este un eveniment dedicat persoanelor diagnosticate cu boli cronice, cu afecțiuni oncologice sau non-oncologice. Cei care doresc au ocazia să participe...

Cutremur în vestul țării, în această dimineață

În dimineața zilei de 30 aprilie la ora 08:42:05 (după ora locală a României) s-a produs în Serbia, la graniță cu România un cutremur...

Citește și :