Programul cultural 2019 al Asociației Timișoara 2021 va fi promovat în capitală

328

Este un fapt deja de notorietate că turismul din județul nostru, în ciuda atracțiilor deosebite pe care le oferă, nu reușește să treacă de un anumit prag al regionalului. Nu avem încă acel aflux deosebit de oameni curioși veniți din tot largul lumii.

Tocmai pentru a scoate în evidență acest potențial insuficient exploatat, mai multe entități ce se ocupă de turism au pus laolaltă tot ce știu și pleacă la București.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, alături de Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, de Aeroportul Internațional Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara și Primăria Comunei Margina, se vor afla în perioada 21-24 februarie 2019 la Romexpo București, într-un stand comun de promovare a turismului în județul Timiș în cadrul Târgulului de Turism al României, ediția de primăvară.

În cele patru zile ale târgului, alături de organizatori, în stand vor fi invitați ghizi și agenții de turism de incoming, instituții cu activitate în turism din vestul țării și vor avea loc mai multe activități menite să promoveze Timișoara, Timișul și Banatul. Titlul promovării din acest an este BANATUL ÎN SPECTACOL. Rezervă-ți loc la Timișoara 2021! și face trimitere spre ofertele culturale ale orașului de pe Bega și Programul cultural al Asociației Timișoara 2021, spre experiențele pe care turiștii le pot trăi în regiune, de la cele culturale până la cele gastronomice.

Se va promova la București Programul cultural 2019 al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii. De asemenea se va prezenta gastronomia bănățeană în cadrul a două evenimente intitulate Bucătăria ca spectacol.

Toți cei curioși sunt așteptați în decorul în care meșterii olari din Țara Făgetului redau magia transformării lutului în obiecte pline de viață. În acest sens, se va alătura echipei și olarul Ioan Briță din Dumbrava, care va derula activități interactive în stand și va oferi copiilor ocazia de a învăța tainele picturii pe lut, dar și gospodine din Margina, care vor recrea rețetele bunicilor, între care Turta cu foaia smicurată și Turta cu șolu.

Nu sunt uitați nici cei ce vor dori senzații mai tari. Vizitatorii standului vor avea ocazia să deguste răchia de Pietroasa și Margina alături de alte produse locale din zonă.

Nu întâmplătoare este și participarea celor de la Aeroportul Internațional Timișoara ce vor promova principalele legături între țară și regiunea de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.