Protestele din Timișoara mobilizează oameni doar pe… Facebook? UPDATE – Aproximativ 200 de oameni au ieșit în stradă Video

400

Protestele de la Timișoara sună bine doar pe rețelele de socializare. În practică, oamenii nu mai răspund apelurilor societății civile. Vineri seara, în Piața Victoriei, până la ora 18.30 erau adunați doar câțiva oameni.

Deși pe Facebook 2.500 de persoane au anunțat că participă sau că sunt interesate de protest, în realitate, în stradă au ieșit doar câteva zeci de persoane.

Puținii oameni care au ieșit din case au scandat lozinci împotriva Guvernului și a corupției. Aceștia au venit înarmați cu steaguri – atât ale României cât și ale Uniunii Europene, dar și cu pancarte cu mesaje pro democrație.

Apelul societății civile a fost acela de a sprijini democrația, de a condamna corupții și de a consolida poziția României în Uniunea Europeană.

 

UPDATE – Treptat, oamenii au început să se adune în Piața Victoriei, astfel că în jurul orei 19.00, la protest erau prezenți peste 200 de manifestanți. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ