Universitatea Politehnica Timișoara, la 98 de ani-video

196

Sunt zile de sărbătoare la Universitatea Politehnica Timișoara. Unitatea de învățământ superior își aniversează cei 98 de ani de existență. Pentru a marca momentele festive, la UPT au loc o serie de manifestări reunite sub genericul Zilele Politehnicii 2018.

Deschiderea festivă a Zilelor Politehnicii a avut loc, miercuri dimineața, la BIblioteca UPT. Timp de 10 zile, în cadrul instituției se vor desfășura întâlniri cu promotorii universității. Astăzi, directorii de licee din țară au fost premiați pentru ajutorul dat de-a lungul anilor. Astfel, reprezentanții a 9 licee au primit diplome pentru că de pe băncile școlilor conduse de ei au venit cei mai mulți studenți la UPT.

”Trăim o stare de emoție, pentru că întotdeauna când discutăm despre Politehnică și performanțele de la Politehnică trebuie să ne gândim la cei carre au slujit ca această școală să ajungă la nivelul la care a ajuns astăzi. Aniversăm 70 de ani de la înființarea Facultății de Chimie, de asemenea la Facultatea de Științele Comunicării avem un eveniment important, avem conferințe științifice la 3 facultăți, avem o întâlnire de suflet cu Ioan Hollender, avem și activități culturale și sportive, ne punem la încercare studenții și profesorii care trebuie să alerge 98 de ture pentru cei 98 de ani. Marcăm aceste zile spectaculoase ale anului 1920 tocmai pentu a arăta că istoria acestui oraș nu poate fi concepută fără Politehnica”, a declarant Viorel Șerban, rectorul UPT.

Un eveniment important care se desfășoară în cadrul aniversării universității este cel cunoscut deja sub denumirea de Zilele Carierei. 50 de companii stau, zilele acestea, față în față cu studenții pentru a le prezenta oferta de angajare, intership-uri sau practică. Nu lipsesc din peisajul care scrie istoria Politehnicii nici elevii, cei care urmează să umple amfiteatrele UPT.

Programul complet al Zilelor Politehnicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.