40 de migranţi din Irak, depistaţi de poliţiştii de frontieră la graniţa de sud-vest

275

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au depistat 40 cetăţeni străini, fără documente de identitate, care au declarat ca intenţionau să ajungă ilegal în ţări din vestul Europei.

În dimineaţa zilei de 21 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, pe raza judeţului Timiş au fost depistate două grupuri formate din 18 respectiv 22 cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele in cauza,  27 bărbaţi, 4 femei şi 9 copii, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din  Irak, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani, iar copiii între 1 şi 14 ani. De asemenea, acestia au mai declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Cercetările sunt în derulare, la finalizarea acestora urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ