4 situații de urgență în județul Timiș. Vezi unde au intervenit pompierii

530

În perioada vizată de avertizarea cod portocaliu meteorologic, pe numărul de urgentă 112 au fost preluate și gestionate un număr de 4 situații de urgentă (inundații) Timișoara – Calea Șagului (platforma Skoda), Izvin – o curte inundată (apa măsurând 20 cm), Buziaș – 4 curți inundate (apa măsurând 15 cm) și Făget – unde a fost inundat subsolul liceului Traian Vuia, precum și 5 degajari arbori in Timisoara.
S-a acționat cu motopompe pentru evacuarea apei, nu s-au înregistrat probleme deosebite.

Totodată, urmare a ordinului inspectorului șef au fost dislocate în municipiul Caransebeș un microbuz Ford, un microbuz VW Crafter, o autospecială de primă intervenție și comandă,  30 subofițeri, o motopompă de capacitate mărită și 3 MP transportabile. Aceștia au fost trimiși preventiv, fiind preconizat un pericol mai mare în județul Caraș Severin.

În continuare, la nivelul ISU Timiș este activată Grupa Operativă iar la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este activat Centrul județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. Se monitorizează în permanență situația fiind pregătiți în orice moment pentru a acționa.

LĂSAȚI UN MESAJ