1.5 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Toate pensiile se vor majora cu minim 13 la sută de la 1 Ianuarie. Nimeni nu știe însă ce se va întâmpla cu pensiile speciale

Premierul Marcel Ciolacu a explicat în ceea ce privește legea pensiilor că s-a intrat într-o procedură mai alertă. Șeful Executivului român a mai explicat că vor fi reluate negocierile cu Comisia Europeană, urmând să facă o vizită la Bruxelles. Totodată, premierul a susținut că de la 1 ianuarie vor crește pensiile.

„În ceea ce privește legea pensiilor am intrat într-o procedură mai alertă. Pentru că nu e prima oară când anunț, aș dori să le cuplăm. Este în cererea de plată numărul 4, deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul unor declarații de presă, arătând că în cazul în care legea va fi gata la 1 ianuarie şi este promulgată, este un întreg sistem de pus în aplicare.

„Am intrat într-o dinamică și eu cred că avem capacitatea ca un Guvern al României să fie eficient. (…) E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback. O să începem din nou negocierile. Cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu la Bruxelles, o să am o discuţie şi la Comisie. Nu e niciun secret. Chiar mă bucur că reușim totuși să decuplăm din legea salarizării, legea pensiilor și reforma fiscală”, a mai explicat Ciolacu.
„Eu îmi doresc şi aşa am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare”, a mai susținut Ciolacu.
Totodată, întrebat cu privire la majorarea pensiilor, premierul a explicat: „Avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că, dacă s-ar fi pus inflaţia, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie 14,5 media şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel. Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor e cu totul altceva. La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5, indicele de inflaţie, ăsta este un lucru clar”.

Alte subiecte :

Transport public gratuit în acest weekend

Ca urmare a adresei cu nr. 5397/05.12.2023, transmise de către A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, în vederea sprijinirii evenimentelor...

Premiile Academiei Române merg la universitarii timișoreni Adina Chirilă și Mircea Mihăieș

Premiile Academiei Române: profesorul universitar și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara universitară Adina Chirilă a fost laureată...

Citește și :