16.1 C
Timișoara
vineri 3 mai 2024

Toate pensiile se vor majora cu minim 13 la sută de la 1 Ianuarie. Nimeni nu știe însă ce se va întâmpla cu pensiile speciale

Premierul Marcel Ciolacu a explicat în ceea ce privește legea pensiilor că s-a intrat într-o procedură mai alertă. Șeful Executivului român a mai explicat că vor fi reluate negocierile cu Comisia Europeană, urmând să facă o vizită la Bruxelles. Totodată, premierul a susținut că de la 1 ianuarie vor crește pensiile.

„În ceea ce privește legea pensiilor am intrat într-o procedură mai alertă. Pentru că nu e prima oară când anunț, aș dori să le cuplăm. Este în cererea de plată numărul 4, deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul unor declarații de presă, arătând că în cazul în care legea va fi gata la 1 ianuarie şi este promulgată, este un întreg sistem de pus în aplicare.

„Am intrat într-o dinamică și eu cred că avem capacitatea ca un Guvern al României să fie eficient. (…) E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback. O să începem din nou negocierile. Cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu la Bruxelles, o să am o discuţie şi la Comisie. Nu e niciun secret. Chiar mă bucur că reușim totuși să decuplăm din legea salarizării, legea pensiilor și reforma fiscală”, a mai explicat Ciolacu.
„Eu îmi doresc şi aşa am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare”, a mai susținut Ciolacu.
Totodată, întrebat cu privire la majorarea pensiilor, premierul a explicat: „Avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că, dacă s-ar fi pus inflaţia, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie 14,5 media şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel. Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor e cu totul altceva. La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5, indicele de inflaţie, ăsta este un lucru clar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Datoria guvernamentală a României a depășit în februarie 52 la sută din PIB

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă,...

Succes timișorean cu Ada Hausvater „Manager de Top”

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024. Capital Top 100 Manageri reprezintă...

Citește și :