3.400 de absolvenți din Timiș înscriși la cea de-a treia probă a BAC-ului, de evaluare a competențelor digitale

90

Din nou emoții pentru absolvenții de liceu care s-au înscris la examenul de Bacalaureat. În această dimineață s-a dat startul celei de-a treia probe din cadrul „examenului maturității”, și anume proba de evaluare a competențelor digitale.

Aceasta se desfășoară în perioada 21 – 24 iunie, din județul Timiș fiind înscriși 3.420 de candidați. În funcție de cât de bine știu să utilizeze calculatorul, absolvenții de liceu pot primi unul din calificativele „experimentat”, „avansat” sau „mediu”.

Între 27 iunie – 1 iulie, urmează proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la care s-au înscris 3.428 candidați din Timiș.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ