24 de ani de închisoare pentru fiul unui medic orădean!

673

Fiul unui medic orădean care și-a ucis prietenul cu un ciocan a fost condamnat la aproape 24 de ani de închisoare. Sorin Rogia a primit 23 de ani și opt luni de închisoare pentru crima petrecută acum mai bine de un an, pe 8 noiembrie 2017. O expertiză psihiatrică a stabilit că suferă de anumite afecțiuni, iar anchetatorii spuneau la momentul anchetei că și-a ucis prietenilor pentru că aveau concepte diferite despre viață și religie.

Potrivit deciziei Tribunalului Oradea, el a fost obligat și la plata sumei de 300.000 de euro părinților victimei și are interdicția de se apropia de aceștia, timp de cinci ani după executarea pedepsei. Sentința judecătorilor orădeni nu este însă definitivă.

Pe 8 noiembrie 2017, l-a lovit cu un ciocan pe prietenul său Radu Bogdan și l-a abandonat, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, într-un parc din Oradea, lângă pârâul Peţea. Criminalul a fost prins după o săptămână, în gara din Timișoara, unde dormea într-un vagon dezafectat.

O expertiză a stabilit că Sorin Rogia suferă de o tulburare de personalitate cu elemente schizoide şi că prezintă discernământ diminuat, astfel că instanța l-a obligat la tratament de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.