ACS Poli, încă un tempo pierdut, în lupta pentru supraviețuire

287

ACS Poli Timișoara și Energeticianul au remizat, 1-1, în runda a 31-a. Oaspeții au condus la pauză, pe arena „Electrica”, după ce Bădăuță a ratat un penalty. Golda, venit de pe bancă, a adus un punct alb-violeților, în repriza secundă.

Cu Viorel Tănase la primul meci pe banca Energeticianului, oaspeții au început bine partida de la Timișoara și i-au ținut departe de propriile buturi pe Bădăuță și compania. Astfel că prima oportunitate mai clară a venit după aproape 20 de minute, chiar de la vârful bănățenilor. Tot el a fost în centrul atenției, după ce a irosit un penalty acordat în urma unui fault asupra lui Uyi (28) – fază după care oaspeții au căpătat încredere și au și reușit să deschidă scorul! Tudorache a modificat tabela, cu un șut bine plasat de la 16 metri (34), acesta fiind, de altfel, și scorul pauzei, în ciuda unei ocazii bune irosite de Codrea, pe final.

Actul secund a debutat cu ACS Poli în atac, iar Țîgîrlaș a avut șansa egalării, la chiar prima fază a reprizei secunde. Ce n-a izbutit jucătorul moldovean, a reușit Golda – intrat la pauză în locul lui Manolache, acesta a punctat după o centrare venită de la Chemin (52). După egalare, s-a sărit peste faza de construcție, iar gazdele au irosit câteva șanse imense de a trece în avantaj, în ultimul sfert de oră. Codrea, Țîgîrlaș, Oprea (în două rânduri) și Calugher n-au putut să îl învingă pe Axinte, din poziții ideale, și timișorenii mai pierd un tempo în lupta pentru evitarea retrogradării.

ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 23 de puncte, 11 mai puțin decât adversara din Valea Jiului, aflată deasupra liniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.