18 decembrie, Ziua Minorităţilor Naţionale din România

333

Întrucât Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat în 21 noiembrie 2017, Legea privind instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România ca sărbătoare naţională, pe 18 decembrie, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat-o, joi 7 Decembrie, ea devenind astfel zi de sărbătoare naţională.

Legea prevede că anual, cu prilejul sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale din România, se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

„Anual, cu prilejul acestei sărbători, se vor organiza manifestări culturale. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi organizaţiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile. Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programul zilei emisiuni ori aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România”, se arată în actul normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ