13 aprilie, cea mai neagră zi pentru România

595

Cercetătorii americani de la Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din cadrul Universității din Washington sunt de părere că România va atinge vârful epidemiei de coronavirus în data de luni, 13 aprilie, adică mai curând decât s-ar fi așteptat oricine.

Practic, pentru această zi, experții se așteaptă că țara noastră va înregistra un bilanț negru al deceselor, într-un record negativ.

Tot aceeași cercetători sunt de părere că va trebui să așteptăm până în data de 8 mai pentru a ne putea bucura de o zi fără decese.

Savanții trag un semnal de alarmă pentru români

Mai avem totuși ceva de așteptat și parcă în fiecare zi, bilanțul îmbolnăvirilor devine tot mai alarmant. În cursul zilei de sâmbătă, România a înregistrat un record de cazuri noi de coronavirus! Au fost confirmate 523 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total ajunge astfel la 5.990.

Totuși, calculele sunt făcute doar într-o condiție ideală: aceea a respectării regulilor de distanțare socială, pe toată luna mai. Astfel, dacă totul merge potrivit estimărilor, atunci am ajunge să avem nevoie de cel puțin 254 ventilatoare și 1.300 de paturi pentru bolnavi, dintre care 300 doar la terapie intensivă.

Dacă nu vom respecta regulile, atunci cifrele ar putea arăta un scenariu mult mai negru.
Sursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ