110 zile pentru optimizarea semafoarelor care au împânzit Timişoara

7713

Sutele de semafoare instalate recent în Timişoara vor funcţiona… ca în occident. Cel puţin asta promit autorităţile locale. Acestea susţin că odată ce sistemul va deveni funcţional, luminile vor fi sincronizate şi oraşul va putea fi traversat foarte rapid, dintr-un capăt în altul, fără prea multe opriri.

Pentru a fi siguri că sistemul funcţionează aşa cum trebuie, Primăria Timişoara a angajat o firmă specializată care să optimizeze semafoarele. În 110 zile, acestea trebuie să funcţioneze corespunzător, iar angajaţii să fie instruiţi. Nota de plată? 132.000 de lei.

Firma trebuie să respecte un grafic foarte exact. Au fost acordate 20 de zile pentru realizarea analizelor de teren, 20 de zile pentru realizarea modelului de trafic şi a simulărilor pentru variantele selectate, cinci zile pentru finalizarea documentaţiei, cinci zile pentru instruirea personalului pentru utilizarea aplicaţiilor software necesare şi 60 de zile pentru asigurarea consultanţei, după punerea în funcţiune a sistemului de management adaptiv al traficului.

În aceste condiţii sistemul de trafic management va funcţiona… la toamnă. Proiectul „Managementul traficului și supraveghere video” prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții și modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare, a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. Astfel, potrivit municipalității, vor fi supravegheate 134 intersecții în care vor fi montate 230 de camere video.

Proiectul este implementat de asocierea firmelor Swarco Trafic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, iar investiția este de 19,9 milioane de lei, fără TVA. Reamintim, proiectul a fost blocat doi ani și jumătate din cauza contestațiilor depuse de Swarco.

LĂSAȚI UN MESAJ