Industria de IT din Timiș, pusă în valoare de mediul de afaceri-VIDEO

575

Interes crescut pentru evenimentul organizat astăzi de ARIES Timișoara și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piața Victoriei nr. 3, un seminar dedicat promovării și creșterii vizibilității industriei IT&C în rândul investitorilor străini și al exportatorilor, sub genericul: IT&C meets Automotive.

Evenimentul prilejuit de demararea Proiectului “Luna și Industria”, lansat de echipa Invest Romania – instituție guvernamentală ce are scopul de a atrage şi de a facilita investiţiile străine directe în România. Instituţia are atribuţii în coordonarea, monitorizarea şi aplicarea politicii Guvernului la nivel naţional în domeniul promovării, marketing-ului, atragerii şi implementării investiţiilor străine” a subliniat Adrian Culda, director de programe al CCIAT

Seminarul a fost un excelent prilej de constituire a unei platforme de dialog în domeniul industriei IT&C și auto – sinergiile dintre cele 2 sectoare – integrare pe orizontală a industriei IT & C – „conceptul de „Industry 4.0” în industria auto. Au fost prezenți jucători relevanți din industria IT&C și Auto, autorități publice, universități, agenții de dezvoltare regională și start-up-uri.

Ținând cont de importanța manifestării, participanții au beneficit de preyența unui invitat special: Manuel Costescu – Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri – InvestRomania, care a abordat teme interesante precum: Integrarea IT&C în industrii cu potențial de creștere, Planul Comisiei Juncker de stimulare a investițiilor, Programul-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene – H2020.

LĂSAȚI UN MESAJ