25.1 C
Timișoara
joi 12 septembrie 2024

106 victime ale traficului de persoane în județele Timiș, Arad și Caraș-Severin. Vezi cum funcționează metoda Loverboy

În anul 2015, în zona de competență a Centrului Regional Timișoara, adică județele Timiș, Caraș-Severin și Arad, s-a evidențiat o creștere a numărului de victime ale traficului de persoane, fiind identificate un număr de 106 victime, față de 92 victime identificate în anul 2014.

Dintre acestea, 54 victime au fost exploatate prin muncă și 50 victime au fost exploatate sexual. Cea mai mare parte a victimelor provin din mediul urban.Din punct de vedere al locului exploatării, cele mai multe victime au fost exploatate în România (trafic intern), în Italia, Danemarca, Germania, Franța și Irlanda.

PrintÎn cazul victimelor exploatate sexual, s-a constatat că victimele au fost racolate în proporție de 70% prin prin metoda LOVERBOY, o metodă prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

“Loverboy” este una din cele mai utilizate metode ale traficanților de persoane, în special a recrutorilor, prin care se urmărește înșelarea victimelor. Recrutorii reprezintă prima verigă a unei rețele de trafic de persoane.

Tehnica de recrutare a tinerelor de către rețelele de trafic de persoane este denumită metoda ”prin îndrăgostire”, iar cel care o practică este denumit de către specialiștii structurilor de prevenire și combatere a fenomenului ca “Loverboy”.

Centrul Regional Timișoara din cadrul Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane, împreună cu partenerii AIDROM Timișoara, Organizația “Salvați Copiii” – filiala Timiș, Societatea pentru Părinți şi Copii SCOP Timișoara, Fundația Filantropia Timișoara, Asociația Generație Tânără Timișoara, Fundația Missio Link International și Fundația ProPrietenia Arad au demarat Campania de prevenire regională “Iubirea nu ar trebui să te transforme în sclav!”.

Campania urmărește creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la traficul de persoane, reducerea vulnerabilității tinerilor în fața fenomenului traficului de persoane – metoda de racolare loverboy,  prin informare directă, precum şi îmbunătățirea procesului de identificare precoce a potențialelor victime prin informarea persoanelor ce pot intră în contact cu potențiale victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :