Liviu Dragnea descinde de urgență în Caraș-Severin! Îl va costa pe Mocioalcă experimentul „Grindeanu”?

3449

Liderul PSD Liviu Dragnea este așteptat la acest sfârșit de săptămână într-o vizită de lucru la PSD Caraș-Severin, acolo unde apele nu sunt deloc limpezi, deși Mihai Fifor, președintele Consiliului Național îl confirma luna trecută pe Ion Mocioalcă ca președinte al PSD Caraș-Severin.

Numai că, se pare, Liviu Dragnea nu prea vrea să țină cont de confirmările lui Fifor, primul semnal venind tocmai când Mihai Fifor a fost nominalizat ministru al apărării, deși toate sursele îl dădeau favorit pe Mocioalcă. A fost primul semn că Liviu Dragnea nu uită.
Speriat că ar putea pierde șefia filialei județene, Mocioalcă s-a împăcat cu Silviu Hurduzeu, după ce îl atacase dur în presă. Hurduzeu i-a nemulțumit extrem de tare pe primarii PSD, care se plâng că sunt ținuți cu orele în anticameră la șeful CJ, că nu sunt sprijiniți în proiectele lor și îi cer capul.

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea ar vrea să se folosească de antipatia lui Hurduzeu și nemulțumirile primarilor și să-l sacrifice pe Mocioalcă odată cu actualul președinte al Consiliului Județean. Pentru aceasta, surse din partid ne-au spus că deputatul Luminița Jivan i-ar fi pregătit traseul vizitei lui Dragnea, traseu ce include și drumurile județene, cea mai mare nerealizare ce i se impută lui Hurduzeu.

Principalii susținători ai nemulțumirii primarilor sunt deputatul Luminița Jivan dar și vicepreșdintele Flavius Nedelcea, pe care primarii spun că îl doresc înlocuitorul lui Hurduzeu. Aceștia vorbesc despre bețiile și chefurile repetate ale echipei de conducere, unele apărute chiar și în presă, care ar fi adus prejudicii serioase imaginii PSD în județ. Se mai vorbește și despre o echipă care l-ar influența negativ pe actualul președinte, echipă a cărui debarcare se pregătește, fiind vizați directorul economic Gina Pavel, directorul adjunct Cristian Bîtea și a secretarului general Darian Ciobanu.

În schimb, Mocioalcă se pare că ar miza pe susținerea acestei echipe și a alianței cu Ionuț Popovici, chiar dacă el a vulnerabilizat cel mai mult imaginea conducerii CJ, atât prin imaginile ajunse în presă dar și prin procesul deschis de fostul rector al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Ion Vela, care l-a dat în judecată pentru că a fost exclus nestatutar din PMP, instanța decizând să trimită dosarul la Parchet pentru cercetarea falsului, dosar care îi poate face mari probleme vicepreședintelui Popovici. Acesta a pierdut foarte mult și din influența politică, după ce deputatul Ion Tabugan a câștigat președinția PMP Caraș-Severin, deputat care nu vede bine alianța cu PSD la Consiliul Județean.
Importantă este și susținerea filialei Reșița a PSD, condusă de către Ioan Crina, pe care Mocioalcă l-ar dori schimbat cu Ioan Benga sau Lenuța Ciurel, fapt ce a făcut ca echipa lui Ioan Crina, cu care s-a aliat se pare și deputatul Ioan Spânu, să ceară înlocuirea lui Hurduzeu cu Nedelcea și spargerea „găștii” formate în Consiliul Județean. Gina Pavel ar urma să iasă în concendiu maternal, urmând a fi schimbată, se pare, cu Sorina Paulescu, susținută de Crina și cât a fost viceprimar cu atribuții de primar la Reșița, iar Cristian Bâtea urmând să fie mutat și el. Nici pe Darian Ciobanu nu l-ar mai prefera echipa „Crina”, care ar urma să-i ceară lui Liviu Dragnea să amâne alegerile pentru șefia PSD Reșița, astfel încât Crina să rămână în continuare liderul filialei municipale.

O primă victorie a acestei echipe a fost blocarea numirii fostului deputat Valentin Blănariu pe postul de subprefect. Blănariu a dat concurs pentru a ocupa un post de consilier la Direcția de Patrimoniu a CJ Caraș-Severin numai că, în comisia de examen, oamenii lui Crina l-au căzut cu grație pe fostul deputat, blocând astfel ascensiunea acestuia spre Instituția Prefectului Caraș-Severin.

Nici scaunul lui Matei Lupu nu rămâne o certitudine, după ce acesta nu a reușit să rezolve problema sechestrului pe conturile Instituției Prefectului ba chiar, se pare, el este unul dintre cei care ar fi generat acest blocaj după ce, încă de pe vreme când era primar la Moldova Nouă, nu a finalizat punerea în posesie a solicitanților retorcedării, fapt pentru care aceștia au cerut și obținut în instanță sechestrarea conturilor Instituției Prefectului Caraș-Severin din cauza despăgubirilor.

Aici punctează echipa Hurduzeu, care a reușit, împreună cu secretarul Ciobanu, să scape de sechestrul pus pe conturile CJ, după mai multe acțiuni în instanțele bucureștene.
Cu toate acestea, schimbarea liderului județean nu este bine văzută acum la Centru, pentru că ar fi un semnal de instabilitate pentru partid și ar certifica, practic, ruptura clară dintre Dragnea și Grindeanu și ar împinge tot mai mulți pesediști spre partidul lui Victor Ponta și Daniel Constantin, fapt pentru care sursele noastre din interior spun că ar fi posibil ca Dragnea să-și amâne vizita în Caraș-Severin până va reuși să obțină și acordul colegilor săi de la Centru.

O altă variantă ar fi promovarea Luminiței Jivan în interiorul PSD, poate chiar numirea ei la șefia PSD Reșița sau al unui om al său de încredere, deputata fiind printre puținii oameni din Caraș-Severin în care Liviu Dragnea are încredere. Aceasta a lucrat în Compania Națională de Investiții în perioada Guvernului Ponta, perioadă în care Liviu Dragnea conducea Ministerul Dezvoltării, colaborând foarte bine cu Luminița Jivan. În plus deputata are și sprijinul destul de mare al primarilor din județ, pe care i-a ajutat foarte mult atât în perioada cât a fost șefă de cabinet în Prefectură cât și din postul de la CNI. Mai mult, relația acesteia cu Mocioalcă s-a răcit simțitor după ce acesta, la alegerile Parlamentare, a pus-o pe Luminița Jivan pe poziția a treia la Camera Deputaților, punându-l pe locul doi pe Ioan Spânu.

Că presiunea este foarte ridicată în PSD s-a văzut și în felul în care Silviu Hurduzeu a condus ședința de consiliu județean de miercuri, având o dispută acidă cu Ioan Cojocariu și a explodat efectiv în discuția cu consilierul județean Daniel Surdu, pe care îl acuza pentru simplu fapt că a cerut ca forul județean să fie transparent cu cheltuielile pe telefonie și cu indemnizațiile consilierilor județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.