Parcurs șovăielnic. Fără victorie în ultimele trei jocuri pentru Saracens

54

Criza se adâncește pentre campioana României la rugby, SCM Timișoara Saracens. Pentru a treia rundă consecutivă, bănățenii nu găsesc drumul către victorie; 22-22 cu Dinamo București sâmbătă dimineața.

Schimbările făcut în această săptămână nu au adus rezultatele scontate pentru trupa din Ronaț. Cu nou căpitan în teren – Vasile Rus nefiind nici măcar în lot -, Saracens a călcat din nou strâmb și seria neagră, fără victorie, a ajuns la trei. La fel ca în runda precedentă, timișorenii s-au văzut egalați în ultima fază de joc, 22-22 (10-10) pe terenul lui Dinamo. Cu acest rezultat și 8 puncte adunate în 4 meciuri, Timișoara rămâne surprinzător în afara locurilor din semifinale.

Îngrijorător este în schimb jocul dezordonat al timișorenilor și în această partidă. În atac deciziile nu au fost întotdeauna cele mai înțelepte, în special pe situațiile favorabile din 22-ul advers. Cele 3 eseuri au venit toate pe faze rapide de contraatac și nu în urma unor presiuni în care defensiva adversă să cedeze. În același timp defensiva cedează aproape de fiecare dată, dovadă fiind ultimele cinci minute când s-au comis două erori și Dinamo a marcat 6 puncte. Chiar și în aceste condiții, Saracens putea să câștige în capitală dacă Gabi Conache ar fi fost mai precis. Fundașul a ratat cel puțin trei execuții din poziții favorabile privându-și echipa de minim 8 puncte.

În fața lui Dinamo, SCM-ul a condus abia din minutul 65 și nu a fost capabilă să apere în ultimele cinci minute un avantaj de șase puncte. Simionescu a semnat primul eseu în ultimele secvențe ale primei reprize, iar Helu și Halalilo au punctat la jumătatea reprizei secunde. Conache a reușit două transformări și o penalitate.

Saracens: Taupaki, Rădoi, Doge – Popârlan, Drenceanu – Doyle, Neculau, Stewart – Rupanu, Umaga – Zaharia, Popa, Sefanaia, Simionescu – Conache. Au mai jucat Sabău, Halalilo, Pungea, Iftimiciuc, Ianuș, Pretorius, Helu, Tangimana.

Pentru Saracens urmează două jocuri lejere în compania codaselor Universitatea Cluj și Poli Iași înaintea debutului din preliminariile Challenge Cup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ