Ziua și controalele la restaurant și magazine, în Timiș

24

Inspectorii DSVSA merg zilnic pe teren și verifică modul în care sunt depozitate și preparate alimentele. Joi, aceștia au controlat un supermarket, cinci restaurante, două unități de fast-food, o pizzerie și o patiserie. Au fost aplicate amenzi în valoare de 90.000 lei și un avertisment.

„A fost aplicată o sncțiune complementară unui restaurant, fiind suspendată activitatea pe o perioada de 60 de zile pentru nerespectarea condițiilor de igiena conform prevederilor legale si condițiilor de depozitare a produselor alimentare. A fost confiscată cantitatea de 39 kg produse”, a transmis DSVSA.

În următoarea perioadă, inspectorii vor continua controalele. Iată ce verifică autoritățile:

– condițiile de recepționare, manipulare, depozitare și procesare a produselor de origine animală în unități care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);

– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producției, depozitării, transportului și expunerii la comercializare;

– măsurile privind reținerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării; – interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.