Inspectorii DSVSA merg zilnic pe teren și verifică modul în care sunt depozitate și preparate alimentele. Joi, aceștia au controlat un supermarket, cinci restaurante, două unități de fast-food, o pizzerie și o patiserie. Au fost aplicate amenzi în valoare de 90.000 lei și un avertisment.
„A fost aplicată o sncțiune complementară unui restaurant, fiind suspendată activitatea pe o perioada de 60 de zile pentru nerespectarea condițiilor de igiena conform prevederilor legale si condițiilor de depozitare a produselor alimentare. A fost confiscată cantitatea de 39 kg produse”, a transmis DSVSA.
În următoarea perioadă, inspectorii vor continua controalele. Iată ce verifică autoritățile:
– condițiile de recepționare, manipulare, depozitare și procesare a produselor de origine animală în unități care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);
– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producției, depozitării, transportului și expunerii la comercializare;
– măsurile privind reținerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării; – interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.