Ziua Internaţională a Educaţiei marcată și la Timişoara! Au fost celebrați peste 200 de profesori din Timiș, aflați la final de carieră – Foto+video

631

Sărbătorită în toată lumea pe 5 octombrie, Ziua Cadrelor Didactice (World Teachers’ Day) a fost marcată în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, în cadrul unui eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în parteneriat cu UVT.

Gala Profesorilor Seniori, aflată la a doua ediție, a reunit 300 de cadre didactice, directori și inspectori școlari și membri ai comunității academice. Evenimentul a celebrat activitatea a peste 230 de profesori din Timiș, care și-au încheiat cariera didactică în 2016 și 2017.

Evenimentul a fost însoțit de un moment artistic susținut de tinerii de la Palatul Copiilor din Timișoara și Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

„Chemarea pe care ați avut-o atunci când ați decis să îmbrăcați profesia de dascăl a devenit o mare responsabilitate de-a lungul timpului. Ați ținut în palmele dumneavoastră viitorul unor copii, i-ați cizelat pe micii dumneavoastră ucenici, ați fost mesagerii unor valori sociale, al unui ideal de viață, îndeplinind permanent diferite roluri: ați fost mentori, manageri, experți ai actului didactic, lideri, părinți, sfătuitori, modele și surse de inspirație pentru generații întregi”, a declarat în cadrul festivității Inspectorul Școlar General, prof. Aura Danielescu.

Numărul celor care se pensionează anual se menţine constant. Anul acesta au ieşit la pensie 125 de persoane. Multe dintre locurile celor care părăsesc sistemul de învăţământ va fi ocupate de cadre tinere.

Sperăm ca acei tineri care vor venii de pe băncile facutăţilor să poată să ducă cu cinste masi departe activitatea la clasele la care colegii noştri le-au părăsit în momentul în care au ieşit la pensie. Sperăm din tot sufletul ca cei care vin să fie la fel de calificativ ca cei care au ieşit din sistem”, a mai spus Aura Danielescu.

Activitatea de astăzi a fost puţin mai amplă. Și elevii au avut parte de o premiere, după tipul de activităţi. Elevii de la Colegiul Economic au pregătit un saleu, o prăjitură, o cafea, aşteptând aprecierea profesorilor.

Unul dintre „tinerii” pensionari, care a ieşit din activitate la 68 ani, a ţinut să spună câteva cuvinte: „Astăzi 5 octombrie este „Ziua Educaţiei”, ca urmare a activității desfăşurate atâţia ani, la mine peste 40, am fost aplaudaţi, ni s-a transmis succes la pensie, şi a fost şi un spectacol foarte bun. Ne-am simţit bine, pentru că profesorii şi învăţământul este apreciat” a spus Marin Cupetru, care a activat ca profesor de geografie la Colegiul de Artă Ion Vidu Timişoara. În plus, mai activează încă la Liceul Logos ca profesor suplinitor.

LĂSAȚI UN MESAJ