Zi împotriva… uitării! Județul Timiș marchează Ziua Internaţională Alzheimer

123

În fiecare an, în 21 septembrie, în toată lumea este marcată  Ziua Internaţională Alzheimer, inițiativa marcării acestei zile la nivel mondial aparținând Federației Asociațiilor pentru Alzheimer, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Este o zi… împotriva uitării, una care reaminteşte tuturor de existenţa acestei forme de demenţă, care afectează din ce în ce mai mulţi oameni, la vârste din ce în ce mai scăzute.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiș se implică permanent, alături de alte instituţii şi organisme naţionale şi internaţionale, în lupta cu această boală a uitării, în structura instituției existând, de altfel, Centrul pentru Persoanele cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer Ciacova, cu o capacitate de 50 de locuri, acest centru având un rol foarte important în sprijinirea bolnavilor de Alzheimer din județul nostru.

În acest an, pentru a marca Ziua Internaţională Alzheimer, instituția noastră, în parteneriat cu Primăria Ciacova și cu Liceul Teoretic „Alexandru Mocioniˮ Ciacova, va organiza o manifestare artistică destinată beneficiarilor centrelor rezidențiale din Ciacova. Astfel, beneficiarii Centrului pentru Persoanele cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer Ciacova și cei ai Centrului de Îngrijire și Asistență Ciacova vor primi vizita Ansamblului „Florile Ciacoveneˮ, membrii acestuia urmând să susțină un spectacol de muzică și dansuri populare. Manifestarea va fi urmată de activități de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ