Zeci de timișoreni au stat la coadă pentru buletine, de la ora 8.00-VIDEO

641

Cetățenii timișoreni și persoanele stabilite în străinătate au așteptat ore întregi în sediul Direcției pentru Evidența Persoanelor. Oamenii au început să stea la coadă, cu o oră înainte de deschiderea ghișeelor. Timișorenii au venit de la ora 7.00 pentru a obține actele necesare. Cei mai mulți au așteptat pentru cartea de identitate, cu predilecție cetățenii stabiliți peste hotare.

Lunile iulie și august înregistrează cel mai mare număr de persoane, pe parcursul unui an. Direcția pentru Evidența Persoanelor a servit peste 6.000 de cetățeni în luna iulie. În fiecare zi vin în medie peste 400 de oameni. Tinerii au început să își facă programare online. Astfel pot economisi din timp. Persoanele vârstnice, însă, preferă metoda clasică și vin direct la ghișeu. Noul sistem de programare online a fost implementat anul acesta. Până acum doar un ghișeu este alocat acestui tip de programare, iar programările au loc până la sfârșitul lunii iulie. Dacă sistemul dă randament, se vor aloca două ghișee pentru programările online.

Baza de date în format electronic a adus și ea multe dificultăți în cadrul instituției. În urma ploilor abundente, defecțiunea sistemului electronic a adus mari dificultăți la nivel național. Sistemul nu a fost funcțional aproximativ o săptămână. Personalul instituției a fost nevoit să găsească diferite  soluții pentru a servi cetățenii. Având în vedere faptul că sistemul clasic, de evidență scrisă, cu ajutorul hârtiilor, nu mai există.

”Încercăm să servim cât mai multe persoane. Cei care vin în audiență sunt serviți în timpul săptămânii respective, mai ales cei care vin din străinătate. Persoanele venite din afara țării sunt ajutate cât se poate de repede, deoarece au timpul limitat. Desigur același lucru se întâmplă și cu cei stabiliți aici. Volumul de persoane este foarte mare. Vin între 300-500 de persoane pe zi. Nu putem să-i satisfacem pe toți. Doar marți și joi putem servi peste 300 de persoane. Ei sunt mulți, iar numărul personalului nostru este mic. Doar dacă numărul personalului ar fi dublu, atunci nu ar mai fi cozi. Dar lucrul acesta nu se poate”, declară directorul executiv al Direcției pentru Evidența Persoanelor, Constanța Țecu.

LĂSAȚI UN MESAJ