Zeci de șoferi amendați și riscuri identificate la trecerile peste calea ferată din Arad

22

Zeci de șoferi care au trecut peste liniile de cale ferată în Arad au fost amendați pentru că nu au espectat regulile. De asemenea, au fost identificate mai multe riscuri pe care trecerile la nivel cu calea ferată le prezintă în județ. Totul, în cadrul unei acțiuni intitulate ”Atenție la tren”. Timp de 6 ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au acționat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor. În județul Arad, au fost monitorizate 11 treceri la nivel cu calea ferată, fiind implicați 44 de polițiști (24 de la Serviciul Rutier, 12 de la Transporturi și 8 de ordine publică).

”Au fost verificate 211 de autoturisme, fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 68.415 lei, dintre care 41 pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost reținute 13 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Arad.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au inventariat trecerile la nivel cu calea ferată din județ și au identificat și posibilele riscuri pe care acestea le prezintă pentru șoferi. Autoritățile competente vor primi datele astfel încât CFR Infrastructură, alături de CJ Arad sau DRDP Timișoara – administratorii drumurilor tranzitate de trenuri, să poată lua măsurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ