18 C
Timișoara
joi 28 septembrie 2023

Zeci de saci de gunoaie, adunate de pe cursurile de apă din Banat

UncategorizedZeci de saci de gunoaie, adunate de pe cursurile de apă din...

Angajații Administrației Bazinale de Apă Banat s-au transformat în ecologiști. Ei au început o campanie de igienizare a malurilor râului din regiune. Asta după ce ploile puternice au adus din amonte zeci de metri cubi de deșeuri.

„În aceste condiții, ABA Banat a început acțiuni de igienizare pe râurile Bega, Timiș, pe acumulările Dumbrăvița, Murani, Pișchia, Surduc, zona Golf Cerna, care se vor derula până la sfârșitul anului și se vor extinde pe toate cursurile de apă din bazinele hidrografice administrate. Până acum au fost colectate 50 mc deșeuri (materiale plastice, PET-uri, hârtii, cartoane) și 40 mc de vegetație lemnoasă (crengi, bușteni plutitori) căzută în albia minoră, în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase”, a transmis ABA Banat.

În județul Timiș, s-a derulat o acțiune ecologică organizată de o firmă privată, care, din spirit civic, a strâns 37 mc de deșeuri (echivalentul a 5,5 tone). Din partea formației Surduc au participat 3 persoane, iar tractorul cu remorcă a asigurat transportul din zonele greu accesibile a materialelor colectate, care au fost preluate de către o firmă de salubritate.

„Suntem bucuroși să participăm la asemenea acțiuni civice, care vizează igienizări de ape, mai cu seamă că în acest weekend se sărbătorește Zilele Lacului Surduc. Toți dorim ape curate și maluri curate unde să ne putem relaxa în voie. Cu acest prilej, mai fac un apel către populație: nu mai aruncați /depozitați gunoiul pe ape sau în jurul apelor, în locuri neamenajate. Pentru aceste gunoaie apa va deveni un mijloc de transport care va polua alte regiuni. Fiți implicați și vigilenți, ca să păstrăm curățenia apelor, oriunde ne-am afla”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Astfel de acțiuni vor continua.

Alte subiecte :

Citește și :