Zeci de copii au participat la Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice, în Timișoara-VIDEO

432

Marți, 9 august, este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice. Cu această ocazie, în Timișoara, toți vizitatorii au beneficiat de intrare gratuită la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde. Nu doar micuții au avut acces gratuit, ci și însoțitorii lor. Părinții sau bunicii au venit încă de la primele ore ale dimineții.

De Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice copiii au putut hrăni animalele, fără niciun fel de pericol. Micuții au putut interacționa cu unele animale precum cerbii, suricatele, iepurașii, căprioarele, chiar și urșii, hrănindu-le peste gardurile de protecție.

Parcurile de distracție, special amenajate pentru copii, au fost unele dintre atracțiile principale. Copiii s-au declarat încântați de jocurile cu mașinuțe, leagăne, tobogane și căsuțe printre copaci, dar în special de hrănirea animalelor. Atmosfera și momentele de divertisment au fost întreținute și de clovnii prezenți, care împărțeau figurine concepute din baloane. Nu a lipsit nici arta picturii pe fețele micuților, toate acestea, inclusiv baloanele, fiind gratuite.

Cele 75 de specii de animale de la grădina zoologică au avut parte de un adevărat răsfăț culinar. Cerbii, căprioarele, porcii spinoși, iepurii și porcușorii de guineea au primit diferite fructe și legume, precum crengi și frunze de corcoduș sau chiar brocoli. Urșii au fost hrăniți de vizitatori cu pepene verde, galben, mere și morcovi.

”Astăzi avem un program special de hrănire a animalelor, împreună cu publicul prezent. Copii, dar și ceilalți vizitatori pot hrăni majoritatea animalelor. Sărbătorim acestă zi în fiecare an, aproximativ în toate grădiniile zoologice din lume. În această zi, intrarea este gratuită, iar scopul este de trage un semnal de alarmă oamenilor. Toți trebuie să conștientizeze nevoia de a proteja parcurile, speciile de animale, de a cunoaște biodiversitatea și de a interacționa cu natura. Foarte mulți oameni de la oraș nu mai au cunoștiințe despre animale, nici măcar despre cele domestice, care se găsesc la orice fermă. Despre cele sălbatice, nici nu mai încape discuție. Pentru animale am pregătit frunze și crengi de corcoduș sau de dud. Astea sunt preferatele lor. Caprele, cerbii, lopătarii, toți preferă crengile de corcoduși, inclusiv poneii. Urșii au primit foarte multe fructe. Lubenița, merele și morcovii vor fi puse în apă, pentru a le putea savura. Nu va lipsi nici înghețata specială pentru ei, făcută din fructe, apă și lapte, care va fi servită după-amiază, când este destul de cald. Zilele trecute au fost aduse și câteva animale noi. Au venit încă 6 canguri, pentru împrospătarea sângelui, câțiva porci vietnamezi, care au și puiuți, și suricate, care au avut parte de un adăpost nou construit”, declară administratorul Grădinii Zoologice din Timișoara, Claudiu Chira.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.