O judecătoare din Arad face senzație. Fost ofițer SRI, a primit cadou un inel de… 70.000 euro

3184

Dintre cei 29 de judecători și 15 procurori candidați pentru Consiliul Superior al Magistraturii, unii magistrați au averi impresionante, alții par a fi chiar săraci.
Dintre toate declarațiile de avere ale candidaților sare  în ochi aceea a judecătoarei Lavinia Nicoleta Coțofană de la Judecătoria Arad, spune România liberă.

Judecătoarea a înscris o adevărată colecție de bijuterii cu platină, diamante și pietre prețioase și de ceasuri scumpe, în valoare de  248.000 de euro.
Cea mai scumpă bijuterie este un inel de platină cu diamant, care are valoarea de 70.000 de euro.

Lavinia Nicoleta Coțofană mai deține, prin cumpărare, două autoturisme, un Lexus 600 hL (an fabricație 2008) și  Honda CRV (an de fabricație 2006).
Deține conturi bancare (peste 600.000 de lei,  circa 60.000 de euro) și imobile, atât pe numele ei, cât și ale fiicelor sale.
De asemenea, mai deține trei arme. Aproape toate  bijuteriile au fost achiziționate în perioada 2002-2014, în perioada în care a fost ofițer SRI.
Soțul, Gheorghe Coțofană, este avocat, fost coleg de facultate și avocat al lui Ovidiu Tender. Totuși, în 2015, casa  sa de avocatură a înregistrat pierderi.

“Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu“, a precizat judecătoarea pentru România liberă.
„Soțul meu este la a patra căsătorie, a avut partaje, așa că bunurile declarate sunt ale mele“, afirmă judecătoarea, evident, mai puțin armele.

Soțul, avocatul Gheorghe Coțofană, a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 102.000 euro.
Judecătoarea a fost ofițer SRI timp de 11 ani, fiind absolventă a Academiei Naționale de Informații, mai spune România liberă.
Anul trecut a fost judecător stagiar la Judecătoria Arad, acum este judecător plin la instanțele de minori și familie tot la Judecătoria Arad și candidat pentru cele două locuri în CSM destinate judecătorilor de la judecătorii.

2 COMENTARII

  1. Tot ce spune doamna judecător Lavinia Nicoleta Coțofană, eu le cred !
    Mai ales acordarea cu preferinţă a remuneraţiei avocaţilor care acordă asistenţă juridică „săracilor justiţiabili”!
    Azi mi-au conformat 2 avocaţi. Faci gălăgie, primeşti un caz cu 20 de înfăţişări iar dacă eşti „de-ai lor”, la primul termen se judecă fondul şi primeşti banii de la stat!

LĂSAȚI UN MESAJ