Zeci de containere modulare ajung la Timișoara, pentru a fi folosite de școli

50

Școala nu va reveni la normalul dinaintea pandemiei în această toamnă. O spun autoritățile centrale, conștiente că spațiile de învățământ din România sunt insuficiente pentru ca toți elevii să ajungă zilnic la școală și să păstreze distanța fizică în clase.

Aceeași situație este și la Timișoara. Aici, administrația locală a decis să cumpere containere pentru a crea săli de clasă. ”Nimeni nu poate spune, azi, în ce fel vom începe școala în septembrie. Indiferent, însă, de numărul de necunoscute, trebuie să fim pregătiți. Vara aceasta aduce sistemului educațional din Timișoara peste 35 de clase noi, modulare, pregătite să facă față, pe de o parte eventualelor măsuri de distanțare și reducere a efectivelor în clasă, pe de altă parte dorinței de a ajunge peste tot la învățământ într-un singur schimb”, a transmis Dan Diaconu, unul dintre viceprimarii Timișoarei.

Potrivit informărilor primite de la Inspectoratul Școlar Timiș la începutul anului școlar 2019 – 20202, elevii din 5 școli din Timișoara au făcut ore după-masa.

LĂSAȚI UN MESAJ