Surpriză neplăcută pentru turiștii care voiau să intre în Grecia

44

Grecii blochează accesul turiştilor, formularul online neputând fi accesat nici la această oră, deşi site-ul ar fi trebuit să fie funcţional de la miezul nopţii.

Autorităţile elene nu au deblocat formularul de intrare în Grecia pe cale rutieră.   Deşi anunţaseră că formularele pentru intrare în Grecia vor putea fi accesate din 14 iulie, ora 00.01, acestea nu erau disponibile în această dimineaţă pe portalul oficial. Turiştii care intenţionează să meargă în Grecia cu maşina zilele acestea au avut parte de o surpriză neplăcută începând de azi-noapte.   Formularul care trebuie completat nu a fost deblocat, deşi MAE român şi autorităţile elene transmiseseră că acesta va putea fi accesat din 14 iulie, ora 00.01.

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.   Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza  unor probe orofaringiene sau nazofaringiene. Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.

Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.   Certificatele care nu conţin aceste date nu vor fi acceptate.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ