Zeci de camioane în zonele interzise din Timişoara! Pasajul Jiul este păzit non stop

195

Zeci de şoferi de camion au fost amendaţi, săptămâna trecută, în zona Pasajului Jiul, păzit non stop de agenţi de la Poliţia Locală. 32 de conducători auto s-au ales cu sancţiuni. Acestea sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, valoarea acestora în bani fiind cuprinsă între 1.305 – 2.900 de lei.

Ce uită autorităţile este faptul că indicatoarele din Timişoara sunt o problemă, multe lipsesc, iar în cazul particular al pasajului, marcajele există doar în proximitatea lui. Astfel, şoferii de camion, mai ales cei străini sau care nu cunosc oraşul, nu sunt atenţionaţi din timp despre restricţia de înălţime de la pasaj.

tir pasajPoliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto că potrivit art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă.

LĂSAȚI UN MESAJ