Zece kilometri pentru zece ani de Verde pentru Biciclete. Când are loc pedalarea de primăvară

521

Acum zece ani în urmă a pornit la drum, destul de timid la început, o idee locală ce a prins puteri după fiecare acțiune realizată. Și toate au fost de succes. În traficul aglomerat de atunci (nici acum nu este altfel) se simțea nevoia unei forme noi de locomoție prin oraș. Spre locul de muncă și înapoi acasă se poate circula și pe două roți, nu numai pe cele patru ale automobilului.

Bicicleta a fost, cu un deceniu în urmă, privită ca un moft al unor excentrici sau, și mai rău, doar al celor sărmani ce nu puteau apela la un alt mijloc de transport. Acum a devenit un fenomen social, o modă și, din ce în ce mai mult, o modalitate ce încurajează modul de viață sănătos.

Tocmai pe aceste schimbări de mentalitate au mizat și cei care au pus bazele „Asociației Verde pentru Biciclete”. Celebrele plăcuțe cu inscripție verde și un „număr de înmatriculare” se doreau a fi doar un mod de a număra câți cicliști sunt în oraș. Acum sunt pe toate drumurile aceste plăcuțe și se poartă cu mândrie de toată lumea. Și sunt multe mii!
Asociația împlinește zece ani de existență și dorește să marcheze momentul într-un mod mai festiv decât alte ieșiri de pedalare.

Weekendul ce urmează este despre bicicliști și biciclete, despre oamenii din comunitate, despre un țel comun – acela de a transforma Timișoara în Capitala Bicicliștilor din România.

Pedalarea de primăvară de anul acesta va respecta în mare cutumele din alți ani, dar va fi totuși mai deosebită.

Se pornește, ca întotdeauna, de pe platoul Timco de pe bulevardul Circumvalațiunii. Dar nu dimineața, ci după amiaza.

Bicicliștii sunt chemați să se adune de la ora 16. Aici se vor distra, vor asculta muzică. Va exista un stand de spălat vehiculele pentru a nu pleca la drum cu ele neîngrijite. Tot aici se va găsi un stand de flori și alte accesorii pentru a da un aer festiv întregului alai. De atmosferă se va ocupa un MC cu experiență.

Tot pentru bunul mers al ieșirii pe două roți se mizează pe aportul Poliției Rutiere ce va deschide calea și va veghea la un traseu cât mai lin, fără blocaje. Jandarmeria, de asemenea, este invitată să dea o mână de ajutor. Nu în ultimul rând sunt de menționat voluntarii asociației, până acum în număr de 65. Dar precis că numărul lor va crește. Ei sunt, ca deobicei, peste tot și dau un ajutor acolo unde trebuie sau dirijează pe cei ce nu se descurcă. Nu va lipsi din coloană nici ambulanța care va interveni la nevoie.

Traseul, în mare, este următorul: bulevardul Circumvalațiunii – Bastion – podul Micleangelo, bulevardul Vasile Pârvan- piața Bălcescu, bulevardul Mihai Viteazu cu punctul de sosire în piața Operei. Totul va avea 10 kilometri, exact cât anii asociației. Traseul se parcurge într-o oră, în intervalul 17.30 – 18.30.

Pe scena din piață va începe distracția cu multe surprize. Până acum doar o mică indiscreție a scăpat. Smiley va fi invitatul de bază ce va încinge atmosfera. Iar de la ora 21.30 în Parcul Central va avea loc focul de artificii special pentru bicicliștii timișoreni.

Toți ce vor să pedaleze și să se distreze sunt așteptați la petrecere sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 16, pe bv. Circumvalațiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ