Zece focare de pestă africană, în evoluţie, în Arad. Autorităţile grăbesc sacrificarea mistreţilor

227

Numărul focarelor de pestă porcină africană confirmate în judeţul Arad a ajuns la zece, fiind afectate patru localităţi, motiv pentru Comitetul Local de Combatere a Bolilor (CLCB), întrunit miercuri la Prefectura Arad, a cerut grăbirea sacrificării preventive a mistreţilor din fondurile de vânătoare ale zonelor afectate.

La şedinţa CLCB a participat şi secretarul de stat Alexandru Valentin Ţachianu, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a cerut ca autorităţile locale să rămână în stare de alertă şi să menţină toate măsurile preventive care au fost luate până acum pentru împiedicarea propagării virusului.

Prefectura a anunţat că, pentru a fi protejate marile exploataţii comerciale de porci din judeţ, industria cărnii şi locurile de muncă existente, se vor institui cordoane de protecţie în jurul fermelor.

„De asemenea, persoanele ale căror animale vor fi sacrificate preventiv primesc despăgubiri, la ora actuală fiind operate 150 de ucideri preventive cu dosar de despăgubire. Vor fi menţinute covoarele de dezinfecţie pe drumurile dinspre zonele unde există focare, precum şi filtrele de poliţie pentru prevenirea transportului ilegal de suine”, precizează Prefectura Arad, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ