Zborurile charter şi low cost cresc traficul pe Aeroportul Timişoara – 8 luni cu peste un milion de pasageri

115

Tot mai mulţi români aleg să călătorească cu avionul, iar Aeroportul Internaţional Timişoara o dovedeşte. În luna august 2017 a înregistrat o creştere cu aproape 60% a numărului de pasageri faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mai precis cu 156.000 de călători. Iar primele 8 luni ale anului s-au încheiat cu un trafic de peste un milion de pasageri.

Traficul ridicat se datorează în special curselor charter şi noilor destinaţii, dar şi a companiilor care oferă curse low cost.

De exmplu, cel mai frecventate zboruri charter sunt cele care duc spre destinaţiile de vacanţă: Antalya, Creta, Zakynthos, Santorini şi Palma de Mallorca.

„În fiecare an, lunile de vară – iulie şi august – reprezintă în mod tradiţional un vârf de trafic deoarece creşte numărul pasagerilor care călătoresc mai mult, odată cu introducerea curselor charter de vacanţă, dar foarte mulţi aleg să zboare şi pe cursele regulate, plecând şi sosind în/din concediul de odihnă la rudele din ţară sau din străinătate. În perioada următoare, rata de creştere nu va mai fi atât de însemnată, însă apreciem că odată cu introducerea noilor curse, spre Frankfurt-am-Mein şi Tel Aviv, traficul aerian va înregistra totuşi o creştere”, a spus directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Şi traficul cargo a înregistrat o creştere de 11% pe primele 8 luni, astfel încât, dacă în perioada ianuarie – august a anului trecut, 2.437 tone de mărfuri au trecut prin aeroport, în aceeaşi perioadă a acestui an au tranzitat aeroportul timişorean 2.709 tone de mărfuri.

LĂSAȚI UN MESAJ