Voluntarii verzi de la Smithfield ajută comunitățile locale să aducă elevii „Din nou la școală”!

262

Una din companiile de succes ce activează în județul nostru și duce mai departe vechea tradiție a fostului Comtim este actuala Smithfield.

Pentru a contribui la bunul mers al comunităților rurale, în special acolo unde compania are puncte de lucru, dar și în alte zone, acum zece ani a fost lansat programul „Din nou la școală”. După un deceniu de funcționare s-a dovedit a fi un adevărat succes. Chiar de la început a fost gândit ca un sprijin pentru educație și încurajarea performanței școlare, atât în școli, cât și în grădinițe. Aria de aplicare a programului este în cele două județe unde actionează Smithfield România, adică Timiș și Arad. În afară de elevii din școlile partenere ale companiei, încă un număr de 450 de angajați ce au copii ce merg la cursuri au de asemenea un ajutor pentru a porni cu bine în anul de învățământ.

Până acum, în cele 11 ediții ale campaniei au beneficiat un număr de circa 40.000 de copii. S-a pornit la drum în 2007, în 4 localități, unde au beneficiat 700 de copii de diverse ajutoare. În anul 2012, deja 3.600 de elevi din 65 de localități au primit ajutoare de diverse feluri. Iar în anul 2016, numărul celor mici ce au beneficiat de sprijin s-a ridicat la 6.600 din 66 de localități. Probabil că după însumarea tuturor datelor de anul acesta totalurile vor fi și mai mari.

„Din nou la școală” a devenit o tradiție la fiecare început de septembrie pentru elevii de diverse vârste, ce așteaptă în fiecare an venirea voluntarilor de la Smithfield România cu binecunoscutele lor caravane cu cadouri. Acestea sunt de obicei ghiozdane, rechizite și echipamente sportive pentru cei mai mari. Iar cei mai mici au parte de cărți de colorat, caiete și alte rechizite potrivite pentru vârsta lor.

Anul acesta, cei de la clasa a cincea până la a opta au primit hanorace potrivite pentru sport, dar și de purtat zi de zi pe stradă.

Până acum, caravanele cu voluntarii în echipament verde au parcurs deja mii de kilometri prin cele două județe, adunând nu mai puțin de 13.000 de ore de voluntariat pentru cei mici.

Dintre elevii ce acum se joacă și învață și cu rechizitele primite de la voluntarii de la Smithfield poate unii vor ajunge peste ani să și lucreze în aceste ferme sau unități de industrializare ce duc mai departe renumele fostului Comtim.

LĂSAȚI UN MESAJ