Weekend greu și la frontierele din vest

34

Polițiștii de frontieră au avut parte de un final de săptămână aglomerat. În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 184.200 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 115.700 pe sensul de intrare şi 68.500 pe cel de ieşire din ţară şi peste 46.500 mijloace de transport, dintre care 27.700 pe sensul de intrare și 18.800 pe sensul de ieșire din țară.

Luni după amiază, la ieșirile spre Ungaria, șoferii de camioane stau din nou la coadă. La Nădlac și la Nădlac II se așteaptă 180 de minute pentru a ieși din țară. Sunt controale amănunțite în Ungaria și sunt deschise, în cele două puncte, doar câte o arteră pentru TIR-uri.

”În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

• 31 fapte ilegale (13 infracţiuni şi 18 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 477.000 lei;
• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 6.500 lei.
• nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale”, este bilanțul polițiștilor de frontieră.

Reamintim că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ