Weekend cu vreme anormală în Banat și Crișana. Temperaturi istorice!

69

Vreme anormală în România, dar și în întreaga peninsulă Balcanică, la sfârșitul acestei săptămâni. Potrivit celor de la severe-weather.eu, e posibil să se înregistreze temperaturi record pentru această perioadă. Vor fi multe grade în termometre, similare celor din zilele de vară.

Astfel, se anunță temperaturi medii de circa 25 de grade, putând urca uneori și peste 27-28 de grade, potrivit severe-weather.eu.

Luna octombrie a fost una dintre cele mai călduroase din istorie, dar nici luna noiembrie nu pare că ar indica apropierea iernii.

În mod normal, în această perioadă a anului, temperaturile medii se învârt între 14-16 grade. Acum vor fi cu cel puțin 10 grade mai mult.

Astfel de temperaturi, care stabilesc noi recorduri istorice, se vor înregistra în nordul României, nordul Serbiei, în Croația și sudul Ungariei.

„În acest weekend, vremea va fi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, acolo unde temperaturile vor fi mai ridicate cu peste 10 grade față de mediile multianuale. Astfel că la amiază se vor înregistra 25-26 de grade. Adică Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania. Și în zonele de deal și de munte, vremea va fi mai frumoasă, mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu un cer variabil. În restul teritoriului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, înnorările vor fi temporare, mai ales dimineața și noaptea va fi nebulozitate de tip stratiform, deci vreme mai închisă. Cu ceață, posibil dimineața și noaptea pe arii restrânse, iar izolat chiar și burniță sau ploaie slabă”, a declarat Alina Șerban, meteorologul de serviciu din cadrul Adiministrației Naționale de Meteorologie.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ