„Vrem democrație, fără amnistie!” Peste 500 de reșițeni au protestat miercuri seara, în Centrul Civic

218

Câteva sute de reșițeni s-au alăturat miercuri seara protestului de anvergură națională împotriva ordonanțelor de urgență buclucașe ale PSD, care au reușit să scoată sute de mii de oameni în stradă. Un protest, nu pentru salarii mai mari, nu izvorât din lipsuri, ci unul care ține de seismograful, devenit, iată, mai sensibil, al societății civile.

Aproximativ 500 de reșițeni s-au adunat în Centrul Civic al municipiului Reșița, cu puțin înainte de ora 18, când era anunțată pe mediile de socializare ora întâlnirii. Oamenii au început să scandeze împotriva ordonanței, a guvernului, dar și a PSD-ului.

„Ne căutăm drepturile, pentru că într-o țară democratică trebuie să luptăm toți. Cum adică să reabilităm hoții și bandiții, să îi repunem în drepturi, să vină să mă conducă pe mine acum? Cred că ar fi trebuit să consulte poporul, în primul rând. Această ordonanță nu a fost o prioritate, în România prioritatea este crearea de locuri de muncă, să se creeze pârghiile economice pentru dezvoltarea acestui stat”, au spus oamenii, intervievați de jurnaliști.

Protestul a fost însoțit de steaguri tricolore și de pancarte cu mesaje adresate puterii: ”Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați”, ”Vrem democrație, fără amnistie”, ”Penalii PSD la pușcărie”, „Ei grațiați, noi furați”, Rușine, jos mafia!”. În jurul orei 19 protestatarii au decis să se îndrepte spre sediul municipal al PSD. Au mers în coloană, sub paza jandarmilor până la sediul organizației municipale. După aproximativ zece minute petrecute în fața organizație municipale, protestatatii au decis să se îndrepte și spre sediul organizației județene a PSD, scandând în continuare „Hoții” și „Demisia”, după care au revenit în centrul civic. În jurul orei 21, în piața centrală rămăseseră 15-20 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ