22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Vrei să te întâlnești cu cei care te amendează? Nimic mai simplu…

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, organizează marți, 5 aprilie 2016, cu începere de la ora 11,30, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, seminarul-dezbatere cu tema: «Prevenirea și combaterea încălcării normelor privind siguranța alimentelor și protecția consumatorului. Asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Legea Antifumat»

Manifestarea are și o tematică pe măsura intersesului care se acordă subiectului. Astfel responsabilii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiș vor conferenția despre:
 Combaterea evaziunii fiscale;
 Achizițiile publice. Încălcări ale legii privind atribuirea contractelor de servicii publice;
 Combaterea transportului și comerțului ilicit de animale, produse agroalimentare și de origine animală.
Prezintă: Comisar Daniel TUDORESCU, Șef Serviciu Investigarea Criminalității Economice
Specialiștii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiș vor prezenta
 Cerinţe sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind funcţionarea teraselor şi a fast-food-urilor;
Prezintă: Dr. Viorel BANDA
 Cerinţe sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind comercializarea produselor de origine animală specifice Sărbătorilor Pascale.
Prezintă: Adrian POPA, Director Executiv
În fine, comisar șef adjunct Marinela ILIAȘ, de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș va vorbi despre:
 Reglementări privind Regulamentul European nr. 1169/2011. Inscripționarea și etichetarea alimentelor. Comercializarea alimentelor prin intermediul unităților de alimentație publică;
 Noi reglementări ale Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.
Acțiunea se înscrie în seria sesiunilor de informare a agenților economici asupra unor aspecte legislative naționale și europene în diferite sectoare de activitate, pe care CCIA Timiș le organizează anual în colaborare cu administrația publică locală și serviciile publice deconcentrate din teritoriu, cu alte entități locale și regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :