Voluntarii vor planta 10.000 de puieţi la Sânmihai. Cum poţi participa

376

Chiar dacă nu va deveni o pădure pentru fondul forestier, va fi cu siguranță o frumoasă perdea forestieră de protecție. Aşa am putea descrie nouă mobilizare a voluntarilor timişeni și arădeni, programată pentru data de 19 martie.

În toamna anului trecut,  a avut loc o acțiune de amploare la nivel național – „Plantăm fapte bune în România”. Timișul s-a făcut remarcat prin anvergura plantării în ceea ce privește numărul de puieți și numărul de voluntari. În localitatea Utvin din comuna Sânmihaiu Român, au fost plantaţi 40 000 puieți pe o suprafaţă de 10 hectare, cu 3.000 de voluntari, fiind astfel cea mai mare acțiune de împădurire din cadrul acestui proiect la nivel național.

În această primăvară, în luna pădurii, puieţii rămaşi, în plus, din toamnă vor fi plantaţi cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. 10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de două hectare, un hectar la Sânmihaiu Român și un hectar la Sânmihaiu German, începând cu ora 8:30.

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii”, a declarat Andreia Schneider, coordonator pentru județul Timiș al proiectului PFBro.

În data de 19 martie, programul este următorul:
Ora de adunare: 8:00-8:30 pe platoul primăriei Sânmihaiu Român (cum se intră în localitate, după podul mare pe dreapta)
Protecția muncii și instructaj: 8:30-9:00
Final acțiune: 13:00-14:00

Recomandări pentru participanți:
– pentru a reuși plantarea celor 10 000 puieti,  ar fi indicat ca participanții să planteze între 20 și 50 de puieți.
– participanții trebuie să-și ia de acasă un pachețel cu mâncare și apă în funcție de consumul caloric al fiecăruia.
-cizme de cauciuc/ bocanci deoarece terenul este arat/discuit și pantofi de schimb, de stradă
– ținută vestimentară corespunzătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.